Szeged

2023.05.11. 12:30

KRESZ tanpályát kapott a Rókusi iskola – Fotók

Munkatársunktól

A Közlekedési kultúra napja alkalmából KRESZ tanpályát kapott a Rókusi iskola. Fotó: Gémes Sándor

A Közlekedési kultúra napja alkalmából KRESZ tanpályát kapott a Rókusi Általános Iskola. A csütörtöki átadóünnepségen Marosiné Köntés Ibolya intézményvezető elmondta, az iskola 5 éve vesz részt a Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra (KEVE) programban, jelenleg az első öt évfolyamnak van havi egy ilyen tematikájú tanórája. A tankerülettől korábban már kaptak kerékpárt, rollert, közlekedési táblákat és oktatási anyagokat, a tanpályával pedig most régi álmuk vált valóra. Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerület igazgatója kiemelte, a KEVE Programban 38 iskola 6200 diákja vesz már részt 277 pedagógus irányításával. A tankerületben ennek köszönhetően csak tavaly 750 gyermek tett kerékpáros vizsgát, idén 1050-en jelentkeztek rá. 

Vad Róbert rendőr őrnagy, a Csongrád-Csanád megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának titkára az ünnepségen hangsúlyozta, fontos, hogy a gyerekek időben elkezdjék tanulni a biztonságos közlekedést. 

Ti lesztek az a generáció, aki már tiszteli egymást és a szabályokat is az utakon, így kevesebb lesz a baleset 

– fogalmazott, mielőtt átadta volna a rendőrség ajándékát az iskolának: három kerékpárt. A diákok ezt követően birtokba is vehették a pályát, melyet az iskola udvarán festettek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában