Pusztaszer

2023.05.12. 15:40

Megfiatalodik a 100 éves Munkástelep

Két hete ünnepelték Pusztaszer településrészének, Munkástelepnek a 100 éves alapítását, a kétnapos esemény nagy sikert aratott.

Munkatársunktól

Illusztráció: Karnok Csaba

Ezért felmerült az ötlet – tudtuk meg Máté Gábor polgármestertől –, hogy a jövőben a majálisokat a faluban, az augusztus 20-ai rendezvényeket pedig a községben, vagyis Pusztaszeren tartanák, de erről még határoznia kell az önkormányzatnak.

 Nagyon sikeres volt a petanque-verseny, a résztvevő tizenöt csapat között több is akadt, melynek tagjai akkor próbálkoztak először a játékkal, és ezek zömmel helyiek, munkástelepiek voltak. Felvetődött az ötlet, hogy pályát vagy pályákat alakítanak ki a Kisfüstös udvarán, amihez golyókészletek is szükségesek

 – vázolta az elképzelést Máté Gábor. Megkerestük telefonon a bolt-kocsma tulajdonosát, és Soós Mihály elmondta: kolléganőiben már az ünnepség alatt megfogalmazódott a gondolat, és ő is támogatja, hogy az udvaron petanque-pályák létesüljenek. Hozzátette, az ügyben még egyeztet a polgármesterrel.

És az évszázados Munkástelep megfiatalodik. 45 millió forintos nyertes pályázatnak köszönhetően stabilizálják a volt iskola melletti, a három utcát összekötő utat, úgy hogy később aszfaltozhassák. A projekt még három pusztaszeri utcát érint: a Hétvezért és a Mezőt szintén stabilizálják, a Szentháromság templomhoz vezető Dózsa Györgyöt viszont aszfaltozzák

 – közölte a faluvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában