Ma tartják az Ulysses Nemzetközi Esettanulmányi Verseny döntőjét

2023.05.23. 18:50

Működő cég valós problémáját oldják meg a hallgatók

Javában zajlik az Ulysses Esettanulmányi Verseny online döntője. A nemzetközi megmérettetést az SZTE Gazdaságtudományi Kara hirdette meg hagyományteremtő szándékkal, hogy gyakorlati kihívást kínáljon a közgazdászhallgatóknak szerte a világon. A tét többezer euró.

Koós Kata

Sandra Bier, Prónay Szabolcs, Kéri Anita és Giulia Galizzi bonyolítja le Szegeden az online megmérettetést. Fotó: Koós Kata

Az Ulysses Nemzetközi Esettanulmányi Verseny ötletgazdája Prónay Szabolcs, az SZTE GTK egyetemi docense és Kéri Anita egyetemi adjunktus volt. A szegedi egyetemhez két osztrák, egy német és egy olasz felsőoktatási intézmény csatlakozott konzorciumi partnerként a szervezésben, a projektet az Európai Unió Erasmus+ programja finanszírozta.  

A verseny első fordulójában 23 csapat vett részt, amelyek tagjai több mint 25 országból neveztek. 

Nagyon komolyan vette a versenyt minden csapat, amelyek tagjait sorsoltuk, nem ismerték korábban egymást. Ennek ellenére nagyon jól tudtak együtt dolgozni. Be kellett adniuk egy írásos anyagot, valamint egy kis videót a megoldásukról. Három különböző esettanulmányon dolgoztak. Egy működő utazási iroda, egy könyvkiadó és egy kerámiagyártó cég valós problémáját kellett megoldaniuk. Kiválóan ötvözték az elméletet és a gyakorlatot a hallgatók

 – összegezte a verseny első fordulójának tapasztalatait Prónay Szabolcs. A feldolgozandó témák között szerepelt az öröklés, a külföldi piacra lépés és a Covid-hatás problémája. 

A legjobb 9 csapat került be az online döntőbe, amely kedden délután kezdődött. Két zsűritag, Prónay Szabolcs és a Bécsi Egyetemről Giulia Galizzi az SZTE GTK épületében bonyolítja le a versenyt, a zsűri további három tagja Ausztriából, Német- és Olaszországból követi online a hallgatók előadásait. 

A döntőben egy osztrák higiéniai termékeket gyártó cég esettanulmányát kell megoldaniuk a csapatoknak. A kihívás lényege, hogy milyen fejlesztéseket tudnának a fenntarthatóság jegyében beépíteni a vállalat működésébe. A cég ügyvezetője szintén zsűritag. 

A verseny tétje tetemes, ugyanis az első helyezett csapat 3000 euró, a második 1500 euró, a harmadik helyezett pedig 500 euró pénzdíjban részesül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában