Ásotthalom

2023.05.18. 21:30

Nyugdíjasok sütöttek palacsintát óvodásoknak - Galéria

Arany T. János

Nagy volt az öröm csütörtök délelőtt. Palacsintapartit rendezett az ásotthalmi Borostyán Nyugdíjas Klub a Mátyás Király Óvodában. Fotó: Karnok Csaba

Generációk találkoztak csütörtök délelőtt az ásotthalmi Mátyás Király Óvoda és Bölcsődében és a palacsinta kötötte össze őket. Több évtizedes hagyomány a településen, hogy a Borostyán Nyugdíjas Klub tagjai kalácsot, fánkot, vagy palacsintát sütnek a gyerekeknek. Az is régi hagyomány, hogy ilyenkor lovaskocsin vonulnak át a faluházba, ahol a falu kemencéjében készülnek a finomságok. Az időjárás miatt most a nyugdíjasok mentek az óvodába, a kemencét pedig amúgy sem tudják használni, mert beomlott a teteje és helyre kellene állítani. 

A nyugdíjas klub tagjai, akik pont annyira lelkesek voltak mint az óvodások, szétosztották maguk között a feladatot: heten fejenként 40-50 palacsintát készítettek csütörtök reggel, így jött ki a közel 300 darab édesség, amit kakaós, házi lekváros és csokoládékrémes ízesítéssel kínáltak. Szépen sorban végig járták a négy csoportot, de az elsőről lemaradtunk, így csak a többi három csoporttal fogyasztott el az újságíró két-két palacsintát. Esküszöm, nem ettem el a gyerekek elől. Egyrészt volt elég, másrészt annyira kedvesen kínált mindenki, hogy nem lehetett visszautasítani. Alkalmi asztaltársaim közül a Napocska csoportos Zselyke (jele: holdacska) remekül összefoglalta a lényeget. Azt mondta, azért szereti a palacsintát, mert jóízű és finom. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában