Tatár Zoltán már tiltakozott, a polgármester a lakosságtól vár kérdéseket

2023.05.05. 11:30

Rendkívüli ülés lesz, de Márki-Zay Péter másfelé tereli a témát

A Fidesz vásárhelyi szervezete rendkívüli közgyűlés összehívását és vizsgálóbizottság felállítását kérte Márki-Zay Pétertől, annak kapcsán, hogy hogy tisztázzák, jogsértő volt-e, hogy a polgármester megadta a feleségének a titkársági e-mail jelszavát. Erre Tatár Zoltán, volt jegyző világított rá.

K. E.

Tovább bonyolódik az élet a vásárhelyi torony alatt. Archív fotó: Török János

Válaszként az önkormányzat egy hosszú posztot tett közzé a város gyorshír szolgálatán, amelyben azt írták, lesz rendkívüli közgyűlés, de nem abban a konkrét témában, amit a Fidesz kért.

Kérdéseket várnak

Márki-Zay Péter a polgármester-feleségek és családtagok, valamint vezető tisztségviselők és politikai alkalmazottak személyéhez köthető visszaélésekről és ezzel kapcsolatos gyanúsítgatásokról témában hirdetné meg az ülést, lakossági kérdésekkel fűszerezve.

A polgármester a saját felesége ügye mellett Lázár János és Cseri Tamás feleségéről, Tatár Zoltánról, ifjabb Rapcsák Andrásról akar tanácskozni és e-mailben várja a lakosság kérdéseit. Hogy mikor lesz a rendkívüli közgyűlés, egyelőre nem tudni.

Egyszer már próbálkozott

Annyi bizonyos, amikor kiderült Márki-Zay Péter feleségének önkormányzattal kötött, titoktartással is kapcsolatos ingyenes szerződése – amelynek akkor még nem volt ismeretes a Tatár Zoltán által nemrég nyilvánosságra hozott háttere –, a polgármester akkor is megpróbálta a saját feleségéről Lázár János feleségére terelni a figyelmet.

A március 30-i közgyűlésünkön lehetőséget adunk önöknek arra, hogy a közérdeklődésre számot tartó kérdéseiket feltehessék, legyen az akár politikusok családtagjainak szerepvállalása a város életében, akár kőcsúszda, akár más fontos téma

 – írták akkor. A lakosok tettek is fel kérdéseket, de másról, például a Szegfű utcai társasházról, a Szécsi Zsolt emlékműről, a piaci pavilonokról. Így a közgyűlés szinte közmeghallgatássá avanzsált.

Tatár tiltakozik

Tatár Zoltán volt jegyző máris tiltakozott a vele kapcsolatos „napirend” ellen, amely így szól: „Tatár Zoltán távozásához vezető visszaélések és azok hátterének vizsgálata, az illetéktelenül letöltött dokumentumok kinek a kérésére és kinek kerültek továbbításra, miért?”

Én soha nem adtam hozzájárulásomat a fenti napirendi pontban megjelölt személyes adataim nyilvánosságra hozatalához, figyelemmel arra is, hogy a közszolgálati jogviszonyom megszüntetése ügyében jelenleg peres eljárás van folyamatban a Szegedi Törvényszék előtt

 – írta Tatár újabb Facebook-posztjában. Álláspontja szerint a nyílt ülésen való tárgyalás sértené a személyes adatai védelméhez és a jó hírnévhez fűződő személyi jogait, ezért azt kérte, zárt ülésen tárgyalják a vele kapcsolatos témát.

Tatár egyébként munkaügyi pert indított az önkormányzat ellen, Márki-Zay Pétert is beperelte, ellene rendőrségi feljelentést is tett a közelmúltban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában