A volt jegyző szerint a képviselő elismerte a történteket, csak annak jogi megítélését vitatta

2023.05.28. 15:40

Tatár Zoltán: Kérjenek bocsánatot a hölgytől, vagy mondjanak le a közéleti tisztségükről

Nem csitulnak a viharok Hódmezővásárhelyen a csütörtöki közgyűlésen kipattant szexuális zaklatással kapcsolatban.

Kovács Erika

Tatár Zoltán: „Engem fenyeget meg feljelentéssel és/vagy perrel ahelyett, hogy az érintett képviselőt, Fejes Pétert szólítaná fel bocsánatkérésre.”

Mint lapunk is megírta, a közgyűlésen Bálint Gabriella képviselő kérdezett rá az egyik kiszivárogtató oldalon megjelent vádakra, amely szerint Fejes Péter képviselő az önkormányzat egyik munkatársát szexuálisan zaklatta. Állítólag becsukta az irodaajtót, közel húzódott az ügyintézőhöz és a hajába túrt. 

Kedveskedő atyai mozdulat vagy zaklatás?

Fejes Péter a közgyűlésen elmondta, egy hivatalos levél kapcsán kérte az ügyintéző segítségét. Az előzetesen megfogalmazott levél, amit az irodista e-mailben küldött el, nem tetszett neki, ezért személyesen ment be a hivatalba, hogy együtt kijavítsák. „Mivel tapintatos vagyok, úgy gondoltam, hogy nem a nagy nyilvánosság előtt akarok a hibákról beszélni, ezért becsuktam az ajtót. Mellé ültem a számítógép elé. Amikor elkészültünk, tettem egy kedveskedő atyai mozdulatot. Ennyi történt. A hölgy elhúzódott, de nem szólt semmit különösebben. Ha ez feljelentést ér, tegyék meg. A hölgy soha nem mondta, hogy ez szexuális zaklatás lenne, csak azt, hogy kellemetlen volt neki ez a mozdulat” – mondta.

Berényinek egyértelmű, hogy nem volt szexuális zaklatás

Márki-Zay Péter polgármester a szombati közleményében megvédte az őt támogató képviselőt. Szerinte a sajtó lejáratókampányt folytat, „most éppen egy tisztességben megőszült 73 éves képviselőnket, a helyi Nyugdíjas Szövetség és az Időskorúak Tánccsoportjának tagját igyekszik szexuális zaklatás névtelen forrásra alapozott hamis vádjával befeketíteni” – írta. Az is kiderült, hogy felkeresték az érintett hölgyet, aki állítólag azt mondta, hogy a történteket nem vette szexuális zaklatásnak. Berényi Károly alpolgármester is kiállt Fejes Péter mellett. Úgy fogalmazott: „Számomra egyértelmű, hogy semmiféle szexuális zaklatás nem történt!”

Tatár elítéli a megalázó munkahelyi bizalmaskodást

Márki-Zay Péter közleményére Tatár Zoltán a közösségi profilján reagált.

– Mélységesen megdöbbentem Márki-Zay Péter polgármester nyilatkozatán, amelyben az általam készített feljegyzés nyilvánosságra kerülése után lényegében engem fenyeget meg feljelentéssel és/vagy perrel ahelyett, hogy az érintett képviselőt, Fejes Pétert szólítaná fel bocsánatkérésre.

Fejes Péter a közgyűlés nyílt ülésén tényszerűen elismerte a feljegyzésben rögzített történéseket, csupán annak jogi megítélését vitatta: elismerte, hogy megalázó módon bizalmaskodott a polgármesteri hivatal egyik női munkatársával, elnézést azonban nem kért tőle. Magam részéről a megalázó bizalmaskodást bármely munkahelyen elfogadhatatlannak tartom, különösen egy választott képviselő részéről, akinek példát kellene mutatnia a választóinak. A hivatal egykori vezetőjeként büszke vagyok arra, hogy felléptem Fejes Péter elfogadhatatlan viselkedésével szemben. Sajnálatosnak tartom ugyanakkor, hogy azt a hivatali munkatársamat, aki az ügyet Márki-Zay Péter elé tárta, polgármester úr az eset másnapján eltávolította a hivatalból. E helyről is felszólítom Fejes Pétert és Márki-Zay Pétert, hogy nyilvánosan kérjenek bocsánatot valamennyi érintettől és a saját választóiktól, vagy ha erre képtelenek, mondjanak le valamennyi közéleti tisztségükről – fogalmazott Tatár Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában