Szentes

2023.06.16. 20:43

A legmotiváltabb diákokat díjazta a Szentes-Csongrád Rotary Club – Fotók

M.A.

Közel 3 és fél millió forintot kaptak a diákok. Fotó: Majzik Attila

Csaknem 3 és fél millió forintot osztott szét a Higgy magadban és kinyílik a világ! pályázói között a Szentes-Csongrád Rotary Club. Az érdeklődés évről évre egyre élénkebb a négy éve útjára indult kiírás után, idén már 26 tanuló vett részt a pályázaton.

Nem a legjobb tanulókat, hanem a legmotiváltabb fiatalokat kerestük a kiíráson. Öröm számunkra, hogy évről évre egyre több a jelentkező, számunkra is nagy élmény volt, amikor elolvastuk a pályázatokat

 – emelte ki az átadón Mészáros Zoltán rotarysta. A klub másik tagja, Kovácsné Gila Erzsébet hozzátette, szeretnék közkinccsé tenni a tehetségeket, akik által nemcsak a két város, Szentes és Csongrád gazdagodik, hanem az ország is.

A díjátadó gálaműsoron idén Nagy Csillag Róza hegedűművész – aki maga is egykor a Higgy magadban és kinyílik a világ! pályázat támogatottja –, Kiss Viktória színésznő és Náray Erika színművész is fellépett, utóbbinak még a közönséget is sikerült megénekeltetnie.

Az izgalmak fokozása után a kiírás végeredményét is kihirdették, 9 elismerő oklevél, 6 bronz és 9 ezüst minősítésű pályázat mellett átadták a két „aranyos” fődíjat: idén a csongrádi Puskás Szilvia Erzsébet és a szentesi Tomcsányi Péter pályázatát találták a legjobbnak.

Érdekesség, hogy mindkét győztes a csongrádi Batsányi János Gimnázium diákja: Szilvia fitkid-bajnok és programozó, emellett zongorázik, rajzol és fest is; Péter pedig biológia-kémia szakos, de tehetséges zongorista, hegedűs és orgonista is.

A legeredményesebb iskola az AASZC Bartha János Technikum lett, míg a legjobb segítő tanár címet Szvetnyik Melinda, a HSZC Szentesi Pollák Antal Technikum tanára kapta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában