Megszavazták a 6 millió forintot, amiből a helyi laktanya külföldön megsérült katonáit támogatják

2023.06.27. 16:20

A polgármester megint előjött a „sötétben tartott" emberekkel

Márki-Zay Péter állandóan belevágott Cseri Tamás hozzászólásába. A fideszes képviselő szerint még egy kocsmában is betartják az íratlan szabályt, hogy végighallgatják a másikat, a közgyűlésnek szerinte nem sikerült meglépnie ezt a szintet. Hatalmas szócsatákat vívtak ismét kedden a közgyűlés tagjai.

Kovács Erika

A közgyűlés – szokás szerint – szópárbajok sorozatával zajlott. Fotó: Kovács Erika

Márki-Zay Péter polgármester folyamatosan lopással gyanúsította a Fideszt. Előjött a „sötétben tartott” emberekkel, a Covid-áldozatokról pedig úgy beszélt, hogy „pusztultak”, utóbbit Benkő Zsolt fideszes képviselő szóvá is tette.

Mindenki mindenkit bocsánatkérésre szólított fel

Napirend előtt Fejes Péter ügye került szóba, aki az MZP1G oldal szerint szexuális zaklatást követett el, megsimogatta egy önkormányzati dolgozó haját. A legutóbbi közgyűlésen erre Bálint Gabriella képviselő kérdezett rá. Fejes Péter azt mondta az ominózus ülésen, hogy ez egy atyai mozdulat volt részéről, ami a hölgynek kellemetlen volt, elhúzódott. Az új jegyző, Angyal Zsolt vizsgálatot végzett az ügyben, amit korábban a városháza gyorshír szolgálatán adtak közzé. Azt állapította meg, hogy nem történt szexuális zaklatás, ez munkahelyi incidens volt. Márki-Zay Péter polgármester szerint Bálint Gabriellának bocsánatot kellene kérnie Fejes Pétertől, Cseri Tamás szerint pedig Fejes Péternek nyilvánosan megkövetnie a hölgytől, akit kellemetlenül érintett a hajsimogatás.  

Fotó: kovács Erika

Bálint Gabriella: Minden zaklatás elítélendő

Bálint Gabriella hangsúlyozta, a nőket érintő bármilyen zaklatás elítélendő. Kutatások szerint a nők felét érik valamilyen szintű zaklatások, amiknek csak a 13 százaléka kerül felszínre. Kiemelte, sokszor a munkahelyi környezet a férfiak részéről cinkos, összekacsintó. A polgármester szerint itt nem ez történt és az érintett sem vette szexuális zaklatásnak, szerinte ezt állítani baromság. Azt is mondta, ez egy politikai haszonszerzés céljából keltett hisztéria, hazug, lejárató kampány és a sértettet hagyja mindenki békén.

Fejes Péter azt mondta, túl kellene már ezen lépni, de nem hagyják.

Képviselő asszony, tényleg tisztában van ezzel az üggyel? Ha az igazságra kíváncsi, kérdezze meg az érintettet, akivel jó barátok

 – mondta, majd arról beszélt, hogy Bálint Gabriellának szokása úgy beszélni, hogy hallotta, vélhetően, valószínűsíthető.

Fotó: Kovács Erika

Törvényességi felhívások sorozata

Cseri Tamás rákérdezett arra a másik „incidensre” is, amikor egy hivatali dolgozó egy másik hivatali dolgozót lefényképezett a polgármester irodája előtt, ráfogva, hogy hallgatózott, ez kikerült az egyik polgármestert támogató oldalra. Erre majd írásban kap választ.

Az ülésen módosították a város költségvetését, elfogadták a közgyűlés második félévi munkatervét, a városháza közigazgatási irodájának, a lakásügyi tanácsadó testület beszámolóját.

A város közép- és hosszútávra szóló vagyongazdálkodási tervének teljesüléséről szóló napirenden közel 1 órát vitatkoztak.

A képviselők megszavazták, hogy 6 millió forinttal létrehoznak egy alapot, amit a Hódmezővásárhely Városáért Közalapítvány kezel majd, ebből a vásárhelyi laktanya külföldön szolgálatot teljesítő és erőszakos cselekmény közben súlyos vagy maradandó sérülést szenvedő katonáit támogatják.

Az ülésen több napirendet is a kormányhivatal törvényességi felhívása miatt vettek napirendre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában