Makó

2023.06.17. 12:00

Algás lett a dísztó vize Makón

Szabó Imre

A tó jelenleg valóban nem nyújt szép látványt. Fotó: Szabó Imre

Megint gond van Makón a Petőfi park dísztavával – ezúttal csúnyán bealgásodott a vize.

A park Makón népszerű pihenőhely: van itt játszótér, futópálya és vendéglő is, utóbbi szabadtéri étkezője a város egyetlen köztéri dísztavának partján van, amelyben aranyhalak és mocsári teknősök is élnek. A park egyébként közel százesztendős. Valaha temető volt a helyén, később a püspöki palota zárt kertjeként funkcionált – a nagyközönség előtt a múlt század húszas éveiben nyílt meg, miután egy magánember megvásárolta a püspökségtől, aztán tőle a város. 

Fotó: Szabó Imre

A dísztó korábban is gyakran került a figyelem középpontjába. Volt, amikor azért, mert teljesen fel kellett újítani, máskor azért, mert vandálok szeméttel dobálták tele, de ugyancsak előfordult halpusztulás. Most Horváth-Varga Sándor költő arra hívta fel a figyelmet egy közösségi oldalon tett bejegyzésében, hogy a víz csúnyán bealgásodott. Ezt akkor vette észre, mikor kerekesszékes édesanyjával kilátogattak a parkba. Mi is jártunk a helyszínen, és meggyőződtünk róla, a víz valóban zöldes színű, nem átlátszó. 

A bejegyzéshez többen hozzászóltak, sajnálkozva a tó állapotán. A szerző is: nyugdíjából felajánlott 2 ezer forintot algairtó szer vásárlására. Megkérdeztük a városházát még szerdán, tudnak-e valamit tenni annak érdekében, hogy megszűnjön a tóban az algásodás. Amint választ kapunk, visszatérünk a témára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában