Több gombász szakkönyv is megjelenik az idén

2023.06.27. 19:30

Bemutatták a Gombászok kézikönyvét

Munkatársunktól

Előadással egybekötött könyvbemutatót tartott kedden a Szegedi Gombász Egyesület a Somogyi-könyvtárban. Fotó: Török János

Ünnepélyes könyvbemutatónak adott helyet kedden a Somogyi-könyvtár.

2023 gombákban gazdagnak ígérkezik, nem csak azért, mert a tavaszi kucsmagomba szezon bőkezű volt a gombászokhoz, hanem mert több gombász szakkönyv is megjelenik az idén. Hamarosan megjelenik a gombászok körében várva-várt, "a sárga könyvnek" nevezett Gombászok kézikönyve új, átdolgozott és bővített kiadása. A napokban megjelent A Vértes gombavilága 2 gazdag tartalmával és művészi szépségével hívja fel magára a figyelmet

 – mondta Sándor Attila, a Szegedi Gombász Egyesület titkára. 

Fotó: Török János 

A Vértes gombavilága 1 címmel megjelent gombászkönyv gazdag szakmai, tudományos tartalmával, precíz kidolgozottságával hívta fel magára figyelmet a gombák iránt érdeklődő közönség körében, világszerte. A szerző, Koszka Attila most megjelent, A Vértes gombavilága 2 című kötete nem csak tartalmát, de művészi szépségét tekintve is kiemelkedik a hazai gombász szakirodalomból. 

A Szegedi Gombász Egyesület és a Somogyi-könyvtár mindkét könyvet elhozta kedden a szegedieknek. A sárga könyv bemutatója július végén várható, A Vértes gombavilága 2 bemutatóját kedden délután rendezték a Somogyi-könyvtár alagsori termében. Koszka Attila előadását követően a gombászok átvehették és dedikáltathatták a megrendelt könyveiket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában