Helyi közélet

2023.06.14. 13:00

Ingyen cserélhetik takarékosabbra izzóikat a szentesiek

M. A.

Spórolhat, aki energiatakarékos izzót használ. Fotó: Majzik Attila

A szentesi önkormányzat is csatlakozott a CYEB Energiamegoldások Kft. ingyenes lakossági LED-csere programjához – jelentette be Szabó Zoltán Ferenc. A város polgármestere kiemelte, az akció során a cég ingyen biztosít LED-es izzókat azoknak, aki szeretnék lecserélni a régi otthoni, energiapazarló világítótestjeiket.

Ez egy óriási lehetőség minden egyes szentesi háztartásnak, hogy ne több tízezer forintért kelljen lecserélnie régi fényforrásaikat. Ezzel saját maguknak és az országnak is elektromos áram felhasználást takaríthatnak meg. Arra bíztatok mindenkit, hogy minél többen regisztráljanak és éljenek ezzel a lehetőséggel

 – fogalmazott a polgármester. 

Fotó: Majzik Attila 

Szentesen június 16-ától indul a regisztráció és július 15-éig lesz módja a lakosoknak jelentkezni a ledcsere.hu oldalon. A programban annak kell regisztrálnia, akinek a nevére szól a villanyszámla. Érdemes tudni, hogy a régi izzókat nem kell leadni.

Akiknek nincs internet-, vagy számítógép elérhetősége, illetve az időseknek a Városi Gyermekkönyvtár nyitvatartási idejében nyújtanak segítséget a regisztrációhoz.

A szentesiek ősszel, szeptember 16-a és október 10-e között vehetik majd át energiatakarékos izzóikat az önkormányzatnál.

Ahogy megírtuk, ugyanilyen program indult Szegeden is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában