Csongrád

2023.06.02. 16:40

Kötelességünk továbbadni az emlékezést – Fotók

M.A.

A Kárpát-medence magyarságának közös a sorsa. Fotó: Majzik Attila

Az Országzászló emlékmű előtt emlékeztek a Nemzeti Összetartozás Napján a városban. Beszédében Gyovai Gáspár, Csongrád alpolgármestere kiemelte, nehéz Trianon árnyékában élni, a békediktátum okozta szenvedést pedig a határon túl élt és élő magyarok érzik igazán. 

A Nemzeti Összetartozás Napján minden magyar emlékezik, akinek a magyarság nemcsak forma, hanem tartalom is. Egy évszázad elteltével is nehéz Trianon árnyékában élni, de ezen a napon nem csak a veszteségeinket vesszük számba, hanem hálát is adunk azért, hogy a magyar nemzet képes volt túlélni egy ilyen kegyetlen csonkolást. Nemcsak közös múltunk van, hanem közös sorsunk és közös életünk is. Ha a trianoni döntést tudomásul is kell vennünk, elfogadni sohasem fogjuk. Legnagyobb felelősségünk, hogy a következő generációnak is továbbadjuk az emlékezés igényét és képességét

 – fogalmazott az alpolgármester.

Az emlékünnepség zárásaként Mert nem lehet feledni, nem, soha, amíg magyar lesz és emlékezet címmel a Galli János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7. a osztályosai adtak elő zenés irodalmi összeállítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában