Annyira népszerű, hogy már belterületen is nagy az érdeklődés

2023.07.19. 17:00

Házszámtáblát kapnak a tanyák Ásotthalmon

Házszámtáblát kapnak az Ásotthalom külterületén található tanyák. Így könnyebben beazonosíthatók az ingatlanok, ha segítségre van szükség. Mária néni a X. kerület 1563 lakója nagyon örül az új, csinos táblának.

Arany T. János

Könnyebb lesz a tájékozódás. Pipicz Imre tanyagondnok az új házszámtáblát szereli fel Ásotthalom tanyavilágában Papdi Szilveszterné Mária néninél. Fotó: Török János

A tanyasiak ellátása és az életmentő egységek könnyebb tájékozódása érdekében elkezdődött Ásotthalmon külterületén a házszámok kihelyezése.

Régi problémakörre reagáltunk egy nagyon egyszerű és gyors intézkedéssel, amikor meghirdettem a házszámtábla-rendelési lehetőséget

 – mondta Papp Renáta polgármester. Sok évtizedes probléma, hogy ha mentő, rendőrség, tűzoltóság segítsége szükséges, nehéz az ingatlan beazonosítása.

Fotó: Török János

Ásotthalom 122,5 négyzetkilométernyi területén a lakosság fele a tanyavilágban él, és mindig is problémát jelentett a gyors és hatékony eligazodás: főképpen a segítségnyújtó szervek – mentő, tűzoltóság, rendőrség – esetében nincs idő a tétovázásra.

De napi példa a futárszolgálatok közlekedése is a tanyavilágunkban. Számukra a tanya beazonosításában egyértelműen a jól láthatóan kihelyezett faliszám ad segítséget. Egyébként jogszabály írja elő ennek a kihelyezését. Ásotthalom tíz tanyai körzetének egymásba fonódása, a számos népi elnevezésű dűlőút csak nekünk, helyieknek egyértelmű. Ha már nekifogtunk a kérdésnek, egy szép táblát terveztettünk, amelyen a tanyai körzet, a településünk neve és a faliszám is látható Ásotthalom címere mellett 

– magyarázta a polgármester.

Fotó: Török János

Első körben máris hatalmas igény mutatkozott, 120 darab táblát már ki is osztottak. A táblák népszerűek. Papp Renáta hozzátette, megjelenésük már most egyre újabb igényeket szült, van, aki belterületen is ilyen táblát szeretne, és lecserélné a régit. A táblák 1340 forintba kerülnek, amit a lakosok fizetnek. A táblákat a tanyagondnoki szolgálat tagjai viszik házhoz, ha kell fel is csavarozzák. Papdi Szilveszterné Mária néni nagyon örült neki. Azt mondta, hasznos, mert látogatói így mindjárt tudják, hova kell jönni. Az ásotthalmi tanyavilágban a tájékozódás hamarosan a helyi elnevezésű dűlőutak kitáblázásával javítják tovább.

Fotó: Török János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában