Magyarok Kenyere – a magyar gazdák segítő összefogása

2023.07.18. 12:00

Hét helyen gyűjtik szerdán a búzát vármegyénkben

Varga Anna

A gazdák felajánlásait várják a Magyarok Kenyere programhoz. Archív fotó: Török János

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretében vármegyénkben szerdán hét helyszínen gyűjtik a gazdák felajánlásait.

Szél István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád-Csanád vármegyei elnöke arról tájékoztatott korábban, hogy Csongrád-Csanádban tavaly 471 adományozó jóvoltából 19 ezer 480 kilogramm búza gyűlt össze, pedig – mint ismert – a rendkívül aszályos esztendőben rossz volt a termés.

A vármegyében szerdán tartják a búzabegyűjtést összesen hét helyszínen, mindenütt 8 és 15 óra között várják a gazdákat. Makón a BSV AGRO Kft. telephelyén a Honvéd utca 10. szám alatt, Mórahalmon a Röszkei út 49. szám alatt a Mórahalmi Termelői Integrációs Szövetkezetnél, Csongrádon Koncz József telephelyén, a Tanya 291. szám alatt, a Szegvári Puskin Mezőgazdasági Szövetkezet VI. Külterület 53. szám alatt, Fábiánsebestyénen az Iparcikk Szaküzletben a Köztársaság utca 27. szám alatt, míg Hódmezővásárhelyen a Perei-Agro Kft. Bodzáspart 28. szám alatti telephelyén.

A 2011-ben indított jótékony kezdeményezést a 2013-as megalakulása óta bekapcsolódó Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vitte igazán sikerre, és mostanra százszorosára növelte az első évben gyűjtött mennyiséget. A program szervezését, összefogását – az elmúlt éveknek megfelelően – a Magyarok Kenyere Alapítvány, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a MAGOSZ végzi.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában