Tavaly majdnem 20 ezer kilogramm búzát gyűjtöttek össze vármegyénk gazdái

2023.07.13. 18:10

Idén is várja a felajánlásokat a Magyarok Kenyere Program

Idén is megrendezik a Magyarok Kenyere Programot, Csongrád-Csanád vármegyében is várják a gazdák felajánlásait. A jótékonysági akcióban résztvevő termelők hét helyen adhatják le adományaikat.

Kovács Erika

Tavaly is sikeres volt a Magyarok Kenyere Program Csongrád-Csanád vármegyében. Archív fotó: Kuklis István

Az ember életében ritkán adatik meg, hogy egy közösséget szolgáló segítő akarat beteljesüljön. Ilyen pillanat, amikor a Kárpát-medence magyar gazdatársadalma lélekben is együtt ünnepel. A Magyarok Kenyere Program igazi Kárpát-medencei sikertörténet, amelynek alappillérei a hit, az alázat, a kitartás és az önzetlen segítő jó szándék

– írta a Magyarok Kenyere Program hivatalos honlapján Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke és Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke. Idén folytatódik a kezdeményezés.

A 2011-ben indított Magyarok Kenyere jótékonysági kezdeményezést a 2013-as megalakulása óta bekapcsolódó Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a MAGOSZ vitte igazán sikerre, és mostanra százszorosára növelte az első évben gyűjtött mennyiséget a gazdáknak köszönhetően. Büszkén írhatom, hogy mindebben jelentős szerepet vállaltunk, hiszen 2022-ben 471 adományozó jóvoltából 19.480 kg búza gyűlt össze Csongrád-Csanád vármegyében. Mindez azt jelenti, hogy a tavalyi nehézségektől sújtott esztendőben is nagyon sokan érezték fontosnak, hogy lehetőségeik szerint segítsék a rászorulókat

– írta a hivatalos honlapján Szél István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád-Csanád vármegyei elnöke.

Szél István most is ezt kéri a gazdáktól, „hiszen a cél nemes, határon belül és kívül egyaránt, melyet mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a programot, példaértékű nemzetegyesítő szolgálatáért, Magyar Örökség Díjjal tüntették ki.”

A NAK július 19-én tartja a búzagyűjtést a vármegyében. Arra kérnek minden gazdát, hogy lehetőségeihez mérten járuljanak hozzá a Magyarok Kenyere Program sikeréhez a kijelölt gyűjtőpontokon.

Segítsünk 2023-ban is, ahogy azt mindig is tettük. Ne feledjük: a búzából kenyér lesz, ami az életet jelenti!

 – írta Szél István.

Csongrád-Csanád vármegyében július 19-én, szerdán 8 órától gyűjtik a búzát, az alábbi átvevőhelyeken: BSV Agro Kft. (Makó, Honvéd utca 10.), Mórahalmi Termelői Integrációs Szövetkezet (Mórahalom, Röszkei út 49.), Rózsavölgyi József telephelye (Szeged-Szőreg, Mályva tér 8.), Koncz József telephelye (Csongrád, Tanya 291.), Szegvári Puskin Mezőgazdasági Szövetkezet (Szegvár, VI. Külterület 53.), Iparcikk Szaküzlet (Fábiánsebestyén, Köztársaság utca 27.), Perei-Agro Kft. (Hódmezővásárhely, Bodzás part 28.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában