Segíts, hogy még több állaton segíthessenek

2023.07.08. 14:00

Önkéntes napot tart a szentesi Mogyoró Menedék

T. Sz.

Várják segítőiket, sétáltatóikat a szentesi Mogyoró Menedék gondozottjai. Fotó: Mogyoró Menedék Facebook-oldala

Ismét önkéntes napot szervez a szentesi Mogyoró Menedék július 15-én, szombaton. Aki úgy dönt, hogy csatlakozik a csapathoz, nem csupán egy jó közösségre talál, de belepillanthat egy állatmenhely életébe. A vállalható feladatok igen változatosak: be lehet csatlakozni egy kutyasétáltatásra akár, de jól jönnek a szorgos kezek a kennelek festésénél, vagy egyéb javítási munkálatoknál. A menhely egyik munkatársa lapunknak elmondta, hogy nekik és védenceiknek ugyancsak felüdülés, amikor csatlakoznak hozzájuk mások. Jelenleg 125 kutyát gondoznak, és hatalmas segítség már az is, ha a sétáltatást vállalják lelkes önkéntesek. Az állatoknak szükséges van a mozgásra, szocializációra, hogy a menhely dolgozóin kívül másokkal is találkozzanak. Az állatok napi ellátása, gondozása mellett erre már kicsi a személyi kapacitásuk. A menhely környéke egyébként ehhez teljesen ideális, hatalmas területet be lehet járni a védencekkel. 

A Mogyoró Menedéket hárman-négyen rendszeresen támogatják önkéntesként, ketten pedig a közösségi oldalukat kezelik. De szeretnék növelni ezt a kört. Német Imre a közelmúltban a tetők javítását vállalta munkadíj nélkül. Napokig kijárt hegeszteni a menhelyre, így hét kennelt tudtak megjavítani.

A nagy meleg különösen megviseli a menhelyi állatokat, így szívesen fogadnak még fürdetésükre alkalmas medencéket. Eddig tíz érkezett hozzájuk felajánlásként. 

A Szentes–Bereghát, Szegvári úton található Mogyoró Menedék a július 15-e után augusztus 12-én szintén önkéntes napot tart. Majd szeptember 16-án egy nyílt napot szerveznek, következő hét szombaton pedig könyvvásárral, bográcsos étellel várják csapatuk új segítőit.  

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában