Pénteken nyit a 25. Csongrádi Borfesztivál

2023.08.14. 14:17

Borban az igazság három napon át

Szulák Andrea, a Konyha, a Sezlony és a Kópia is zenél majd a 25. Csongrádi Borfesztiválon. A gyerekeket mesejáték, a felnőtteket megőrző és kellő mennyiségű borászat várja augusztus 18-a és 20-a között a Szentháromság tér borutcájában.

Tábori Szilvia

Péntektől három napon át ismét zsibong a Csongrádi Borfesztivál. Archív fotó: Majzik Attila

Bőséges ital és étel, illetve programkínálat várja érdeklődőit és lelkes fogyasztóit három napon át Csongrádon, a Szentháromság téren. Az üdítően parkos városban a huszonötödik borfesztivál kezdődik augusztus 18-án, pénteken és tart egészen augusztus 20-án, vasárnapig. Az évről évre az államalapítás ünnepe köré szervezett programsorozat nyitánya ezúttal is a Szent Vince Borrend tagjainak felvonulása. Őket a Csongrádi Fúvószenekar kíséri majd. A megszokott úgynevezett borutcában a helyi borászok mellett a Tokaji, Dél-Balatoni, Hajós-Bajai, Kunsági és Mátrai borvidék ízeit lehet kóstolni.

A pénteki ünnepélyes megnyitó után felavatják a borrend új tagjait, majd a Budapestről érkező The Trousers zenél, később utcabál lesz hajnalig. A kisgyermekes családokat mesejáték, vidámpark, arcfestés és kézműves vásár, ásványbörze várja. A felnőttmegőrzőben pedig különböző logikai és társasjátékokkal foglalhatják el magukat azok, akik nem valamelyik pincészet standjánál töltik éppen idejüket.

Szombaton a zenefelelős előbb a Vivat Bacchus, utánuk következik 19 óra 50 perctől a Konyha, majd – talán nem véletlenül – a Sezlony kerül a színpadra este tíztől. Éjféltől már a Kópia játszik, hajnalban pedig DJ Szigeti szórakoztat.

Vasárnap már 10 órakor kezdődik a Szent István napi kenyérszentelés a Kossuth téren. Délután újra Mandula Színházi előadás lesz a kicsiknek, majd 17 órától már főként a felnőtteknek szánt Operett Voices Társulat lép fel. Utánuk rögtön pedig Szulák Andrea 18 óra 30 perctől. Az énekesnőt este fél nyolctól már az Alföldi Néptáncegyüttes és a Suttyomba Zenekar váltja a Nyári Alföldi Gálával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában