Szegedi hírek

2023.08.29. 12:30

Gigantikus, szecessziós festmény díszíti az újszegedi tűzfalat

Koós Kata

Közönségszavazással döntötték el, hogy a szecesszió múzsája kerüljön a társasházra. Fotó: Gémes Sándor

A szecesszió múzsája díszíti immár a Székely sor 21. szám alatti tízemeletes ház tűzfalát, a sünis fűtőmű után Újszeged legújabb gigantikus falfestményeként. Mihálik Edvin, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, a műalkotást az RTL Magyarország és a Színes Város csoport kezdeményezte. Két témát ajánlottak a városnak, amelyet az önkormányzat közönségszavazásra bocsátott. Az egyik az ELI Lézerközpont futurisztikus világát ábrázolta, a nyertes azonban Váczy Enikő grafikusművész alkotása, a szecesszió múzsája lett. 

Fotó: Gémes Sándor

3800 szegedi szavazott, háromnegyedes többséggel nyert a szecesszió múzsája. Két hét kemény munka során öt festőművész festette fel az alkotást. Külön örülök, hogy a szegediek hatalmas támogatással, örömmel és szeretettel fogadták, a közösségi oldalakon nagyon sok szívecske, lájk és komment van, amelyek azt mutatják, hogy a szegediek magukénak érzik ezt az alkotást, és örülnek neki 

– mondta Mihálik Edvin, majd elismerését fejezte ki a kivitelező festőknek, hogy a kánikula ellenére is kitartottak, pláne a szomszédos sportuszoda hűsítő medencéjében fürdőzők látványának fényében.  

Fotó: Gémes Sándor

Flór Péter, a Színes Város csoport főtitkára elmondta, hogy régi vágyuk volt Szegeden dolgozni, de a szükséges anyagi háttér biztosításához az RTL támogatása elengedhetetlen volt. Egy-egy hasonló falfestmény költsége ugyanis 5-10 millió forint. 

Fotó: Gémes Sándor

Rényi Balázs, az RTL csoport marketing stratégája hozzáfűzte, hogy Szeged Budapest és Pécs után a harmadik város volt az országban, ahol gigantikus falfestményt finanszíroztak mindenekelőtt annak szimbolizálására, hogy kiemelten fontosak számukra a helyi történetek. 

Fotó: Gémes Sándor

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában