Helyi közélet

2023.08.25. 20:16

Halat és vadat kínáltak a vadászok a sándorfalviaknak

Négyfogásos vadételkóstolót tartottak péntek délután Sándorfalván, a Pallavicini Kastély kertjében. A helyi vadásztársaságok ingyen vendégelték meg az érdeklődőket pörkölttel, levessel és raguval.

Timár Kriszta

Őzet és vaddisznót kóstolhattak a helyi vadásztársaságoknak köszönhetően a sándorfalviak. Fotó: Karnok Csaba

A vadászati kiállítás kísérőrendezvényeként két helyi vadásztársaság tartott vadételkóstolót péntek délután a sándorfalvi Pallavicini Kastély udvarán. A művelődési ház és könyvtár által szervezett vacsorára bárki igényelhetett ingyenes ételjegyet, több száz adag finomságot osztottak szét a résztvevők között. 

Sok jó embert összehoz ez a rendezvény, ugyanakkor városépítésre is kiváló 

– beszélt tapasztalatairól Bartók Lajos. A Sándorfalvi Vadásztársaság képviseletében ő három őzet rotyogtatott egy-egy bográcsban. – Nagyjából három óra alatt készült el – árulta el. Ennél jóval gyorsabban sültek náluk a halak, ugyanis maguknak keszeget és pontyot is sütöttek – jelképes, 30 kilónyit. – Négy tálcával már elfogyott, szóval vadételek ide vagy oda, ennek is sikere van. Nyáron ez egyébként is könnyebb étel, mint a pörkölt – mosolygott Solymosi Enikő.

A Sasér Vadásztársaság egy 50 kilós vaddisznót dobott bográcsba. 

 Ebből van nálunk több, ezért ezt főztük. A Tisza árterében lőttük

 – mondta a hús előéletéről Sáringer Sándor. Arra a kérdésre, milyen hozzávalókat használt fel, előzékenyen válaszolt: vaddisznót. Úgyhogy inkább arról beszélgettünk vele, miért jó ez a rendezvény. 

Mert tudjuk népszerűsíteni a vadhúst. Meg a tarhonyát. Mindkettő koleszterinmentes

 – tette hozzá.

A két pörkölt mellett volt vaddisznóragu és vadraguleves is, a négyfogásos menüsor végére senki nem maradt éhes. A rendezvény így egy kicsit visszaidézte a háború előtti időket, amikor Sándorfalva és térsége még világhírű vadászterület volt és a vadhús még népi élelmezési cikk volt, amelyhez a piacokon bárki könnyen hozzá jutott elérhető áron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában