Helyi közélet

2023.08.14. 20:00

Javítják az utakat Makó körül

Szabó Imre

A maroslelei Rákóczi utcában az aknafedeleket is kicserélik. Fotó: Drimba Tibor Facebook-oldala

A makói kistérség több településén aszfaltozzák újra ezekben a hetekben, napokban a legrosszabb állapotban lévő állami tulajdonú utakat Magyar Közút Nonprofit Zrt. megbízásából – a munkálatok miatt a szokásosnál is nagyobb figyelmet, türelmet kérnek a közlekedőktől. Hunkó József, a közút Csongrád-Csanád vármegyei igazgatója azt mondta, hogy a megújuló útszakaszok teljes hossza 7 és fél kilométer. Ehhez több mint 4700 tonna aszfaltot használnak fel a szakemberek.

A munkálatok Nagylakon már be is fejeződtek. A kivitelezők jelenleg Maroslelén és Földeákon dolgoznak – röviden mindkét építkezésről beszámoltunk. Maroslelén például a Rákóczi utcában dolgoznak, ami a falu főútjának számít; nem csoda, hogy meg van viselve, hiszen a kiszombori határátkelőről ezen keresztül igyekeznek az M43-as sztrádára a leginkább a külföldi sofőrök. 

A belterületi útfelújítások megkezdése előtt – mint ugyancsak beszámoltunk róla – a Földeák és Maroslele között lévő utat is helyreállították. Azt a mintegy 4 kilométeres szakaszt aszfaltozták újra, amely kimaradt a korábbi fejlesztésekből, így mostanra a teljes út járhatóvá vált. A továbbiakban pedig keresik a forrásokat ahhoz, hogy folytatni tudják Makót átszelő 43-as főút javítását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában