Szegedi hírek

2023.08.23. 07:00

Körbekarózták Sintér Doktor parkolóját

Egyelőre nem tudni hogyan és miért, de körbekarózták Volford Attila parkolóját Újszegeden, amelyet még évekkel ezelőtt saját maguk, saját pénzből alakítottak ki. A férfit egyébként Szegeden szinte mindenki Sintér Doktor néven ismeri, ő az, aki a CityRocks koncerteken egy hatalmas zászlóval szaladgál. Most azonban más dolga van, a feleségével karóügyben nyomoz.

Suki Zoltán

Rejtélyes karók után nyomoz Sintér Doktor. Fotó: Gémes Sándor

Újszegeden, a Fő fasor 164-166. szám alatti társasházban lakom. 1995-ben, az első lakók között költöztem a házba, amelyben 11 lakás és 1 üzlethelyiség található. Ennek megfelelően a ház körüli területen 12 gépkocsi várakozására alkalmas parkolóhelyet alakítottunk ki. Ebből négyet a társasház Héja utca felőli oldalán, a házhoz tartozó előkertben, magánterületen

 – kezdte a történetét lapunknak Volford Attila felesége.

Andrea azt is elmondta, hogy nem saját kútfőből találták ki, hogy oda parkolót kellene építeni, hanem erre az építkezéskor kötelezték őket. Hozzátette, hogy a lakók túlnyomó része azóta kicserélődött, összesen ketten laknak már csak ott az eredeti tulajdonosok közül.

Andrea szerint azonban amióta a férje, Volford Attila, vagyis a Szeged szerte népszerű Sintér Doktor odaköltözött, több lakó szóban és írásban is folyamatosan zaklatja őket.

Azt mondják, hogy az autóval beleállunk a virágoskertbe, rongáljuk a zöldfelületet, és odapöfögünk az ablakuk alá 

– folytatta a feleség.

Azt pedig már Volford Attila mondta, hogy többször elmondták a lakóknak, hogy a szóban forgó terület parkoló, nem pedig virágoskert, ennek ellenére az egyik asszony idén tavasszal az egyik parkolóhelyet karókkal és szalagokkal lezárta, és oda bokrokat ültetett, hogy ne lehessen autóval odaállni.

Ezután találtak a szélvédőn egy papírt, amin az állt, hogy 

a szegedi MJV Önkormányzata által megrendelt munkavégzés területén parkol, tiltott helyen. Kérjük, a továbbiakban ne parkoljon ezen a területen! A következő munkanapon a gépjárművet elszállíttatjuk a tulajdonos költségére! Tisztelettel: Szeged MJV Önkormányzat kivitelezője

Kiderült azonban, hogy munkavégzésről szó sincs, ráadásul az iromány nem hivatalos papír volt. Ennek ellenére valahogy mégis megjelentek a parkolót lezáró úgynevezett pollerek, amelyeket egyébként a társashát közgyűlésének kellett volna kezdeményeznie, de ilyen sem történt. Sintér Doktor azóta járja az önkormányzatot. Annyit elért, hogy a karókat kiszedik, de nem adja fel, amíg meg nem találja a felelőst.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában