Szegedi hírek

2024.05.31. 17:45

Sportpályát szanál a szegedi önkormányzat – Galéria

Egy bekerített sportpálya helyére építtet 22 állásos parkolót a szegedi önkormányzat. A Fidesz és a KDNP képviselőjelöltje szerint nem lenne szabad elvenni a sportolási lehetőséget a lakótelepen élőktől.

Suki Zoltán

Fekete György (balra) Fülöp László polgármesterjelölttel közösen tartott lakossági fórumot.

Fotó: Karnok Csaba

Akár ünnepelni is jöhetünk volna, hiszen építkezés történik, de sajnos egy sportpályát tesznek tönkre éppen

 – mondta utcafórumán pénteken a Fidesz és a KDNP önkormányzati képviselőjelöltje. Fekete György, akit a kormánypártok a szegedi 16-os választókörzetben indítanak a Kereszttöltés és a Csaba utca közötti területen tartott fórumot, ahol az önkormányzat egy sportpálya helyén alakít ki 22 parkolóhelyet.

A képviselőjelölt elmondta, hogy a városvezetés szerint a pálya elvesztette funkcióját, és ma már csak dühöngőként szolgál.

Fekete György szerint több probléma is van a beruházással.

Nem kérdezték meg a környéken lakókat, hogy mit szólnak hozzá, hatástanulmány sem készült, ráadásul elvesznek egy sportpályát a mozogni szerető emberektől, és nem adnak helyette egy másikat. Ezeken túl pedig az tervezett parkolóktól nagyjából 5 méterre van egy nemrég felújított játszótér is, ami így akár balesetveszélyes is lehet

 – sorolta a képviselőjelölt.

Azt egyébként Fekete György is elismerte, hogy a focipálya felújításra szorul, de szerinte a parkolóépítéssel így még az esélyét is elveszik az „apa, fiú délutáni focinak.”

Korábban megírtuk, hogy felújíttatta az önkormányzat a Kereszttöltés utca belső szervizútját. Egyelőre a Kereszttöltés és a Csaba utcai szakaszt újították fel, valamivel több mint 200 méteres szakaszon. A munkát szakaszosan végezték, hogy ne kelljen teljesen lezárni a területet. Először a parkolókkal kezdték a felújítást. Mindenhol eltávolították a útburkolatot, és ahol kell, ott az útalapot és a szegélyeket is kijavították, a végén pedig újraaszfaltozták a szakaszt. A munka nagyjából 60 millió forintba kerül. Az új parkolókat ehhez a beruházáshoz kapcsolódóan kezdik el kialakítani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában