Helyi közélet

2023.08.26. 11:00

Közbeszerzés alatt a városháza díszvilágítása

Néhány napja, augusztus közepén jelent meg a közbeszerzési ajánlat, Hódmezővásárhely önkormányzata korszerűsíteni kívánja a városháza homlokzatán lévő díszvilágítást, hogy a hosszú téli estéken arra sétáló turisták vagy helyi lakosok gyönyörködhessenek a színváltós városházában.

Kovács Erika

A városháza a polgármester fejlesztéseinek középpontjába került. Fotó: Kovács Erika

Mint arról lapunk is többször beszámolt, Márki-Zay Péter polgármester korábban a városi tévében bejelentette, látványos fejlesztés előtt áll a városháza. 

Újabb látványelemmel bővülhet Vásárhely turisztikailag, de nem utolsósorban az itt élő emberek is gyönyörködhetnek benne, például télen, amikor korán sötétedik és a városközpontban sétálnak 

– mondta még márciusban a helyi tévében a polgármester. 

Ugyancsak Márki-Zay Pétertől származó információ, hogy a sétálókat gyönyörködtető turisztikai látványosság állítólag 20 millió forintjába kerül majd a városnak. A városháza díszvilágításáról a legutóbbi „MZP Őszintén” című videóműsorában is beszélt Márki-Zay Péter.

A díszkivilágítás tervezése után immár a pályáztatás is folyamatban van. Reméljük, hogy amint év végével visszakapjuk a városháza felújított homlokzatát és a főbejáratát, addigra a díszkivilágítás is elkészül

 – mondta.

A közbeszerzés augusztus 14-én jelent meg, ami szerint Hódmezővásárhely önkormányzata a városháza homlokzatán található díszvilágítást kívánja korszerűsíteni a meglévő lámpatestek felújításával, 66 darab új LED-es lámpatest felszerelésével, a villám- és érintésvédelmi hálózat tartozékainak szerelésével, a meglévő kandeláberek átalakításával és új kandeláberek elhelyezésével. A városháza épülete országosan védett műemlék, ezért a megvalósítás során a kiviteli tervdokumentációban és örökségvédelmi engedélyben megfogalmazott előírásokat maradéktalanul figyelembe kell venni és be kell tartani. Az önkormányzat a pályázati felhívásban arra is felhívta a pályázók figyelmét, hogy a városháza homlokzatának felújítása folyamatban van, a munkaterület felállványozták. A közbeszerzési felhívásból egyébként nem tűnik ki, hogy színváltós világítást vár az önkormányzat, de remélhetőleg a pályázók olvasnak újságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában