Helyi közélet

2023.08.22. 14:20

Megújul a Kossuth és a Petőfi utca

Imre Péter Géza

A kivitelező kedden kezdte meg a munkát a padkarendezéssel. Fotó: DM

A balástyai önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében a Belterületi utak fejlesztése elnevezésű pályázaton 50 millió forint, százszázalékos támogatási intenzitású, vissza nem térítendő forrást nyert. A projekt költségeit az Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetés fedezi, finanszírozza. A beruházás munkáit a kötelező három árajánlat bekérése után kiválasztott kivitelező, a kisteleki székhelyű Közüzemi Szolgáltató Kft. végzi.

A munkaterületet július végén, pontosan 24-én adtuk át, most hétfőn egyeztettünk az Alföldvíz Zrt. képviselőivel, kedden pedig a padkarendezéssel megkezdte a munkát a kivitelező cég. Azután következik a kopott felület marása, majd az aszfaltozás 

– mondta el lapunknak Péterné Bárkányi Tímea projektmenedzser. Hozzátette, a megértő helybeli lakosságnak nem sokáig kell alkalmazkodnia a megváltozott körülményekhez, mert a Közüzemi Szolgáltató Kft. várhatóan alig másfél hét alatt, vagyis augusztus 31-Éig végez a feladattal.

 

A beruházásban a Kossuth és a Petőfi utca elöregedett – ezek rendelkeznek a legrégebbi szilárd felülettel – útburkolatának felújítása, rehabilitációja valósul meg, összesen 545 méteres szakaszon. A korábbi években történt közműfejlesztéseket követően megrepedezett, megsüllyedt a felület és a további romlás megakadályozása miatt vált szükségszerűvé az utcák burkolatának a megújítása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában