Helyi közélet

2023.08.24. 07:37

Panoráma a makói víztoronyból

Szabó Imre

A víztorony Makó legmagasabb épülete. Fotó: Szabó Imre

Tíz éve számoltunk be arról, hogy befejeződött a makói víztorony felújítása, homlokzati megújulása, majd ezt követően ismét megnyitották az érdeklődők előtt – csoportosan, előre egyeztetett időpontokban lehetett látogatni az idegenforgalmi nevezetességként is számon tartott létesítményt. 

A Návay Lajos téren több mint 50 éve magasodik Makó fölé a kilátóként is szolgáló víztorony, amelynek tetején gránittáblák jelzik az égtájakat, valamit azt is, merrefelé van Jeruzsálem, amely Makótól 2040 kilométerre található. A Söpkéz Gusztáv által tervezett, csúszózsalus technológiával épült víztorony 43 méter, azaz 15 emelet magasságú; 196 lépcsőfok vezet a tetőteraszára, amely alatt a víztárolók találhatók.

Az utóbbi időben nem láttuk nyomát annak, hogy a tornyot szervezetten látogatták volna, ezért megkérdeztük az Alföldvíz Zrt-t, lehetséges-e még ez? Amint választ kapunk, visszatérünk a témára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában