Szegedi hírek

2023.08.18. 20:30

Pénteken megnyitották, vasárnap újra lezárják a hidat

Timár Kriszta

Végeztek a munkálatokkal, ismét megnyitották a Belvárosi hidat. Fotó: Karnok Csaba

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. az elmúlt három hétben hídfenntartási munkálatokat végzett a Belvárosi hídon, ezért azt lezárták a gépkocsiforgalom elől. A hídon ez idő alatt csak a gyalogos-, kerékpáros- valamint a tömegközlekedés, illetve a mentő, rendőrség és tűzoltó járműforgalom volt biztosított. A beavatkozás során az újszegedi oldali dilatációt és környezetét, a szükséges vízelvezetést, valamint a kerékpárúton lévő megrongálódott két aknafedlapot és a kapcsolódó kiemelt szegélyt javították. 

Fotó: Karnok Csaba

Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, a munkálatok a terveknek megfelelően péntekre befejeződtek, így a hidat este 18:45 perckor megnyitották. Augusztus 20-án azonban a tűzijáték idejére, vagyis nagyjából 1 óra időtartamra a rendőrség azt ismét lezárja a rendezvény biztonságos lebonyolítása érdekében. Ez idő alatt a tömegközlekedési eszközök sem járnak majd rajta.  

Fotó: Karnok Csaba

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában