Három házaspár ünnepli idén az aranylakodalmát, az önkormányzat köszöntötte őket

2023.08.13. 15:00

Pitvaroson átadták a Kiss Ferenc emlékdíjakat – Galéria

Vasárnap emlékdíjakat adták át és az 50 házassági évfordulójukat ünneplőket is köszöntötték a településen. Szombaton rendezték meg a falunapot, vasárnap pedig egyházi- és önkormányzati ünnepséggel folytatódott a program.

Kovács Erika

Az aranylakodalmasokat is köszöntötték Pitvaroson. Fotó: Kovács Erika

A Nagyboldogasszony katolikus templom búcsúi szentmiséjét Pitvaros testvértelepülése, Pozsonyvezekény plébánosa, Hutár Márk celebrálta. Az ünnepi mise végén adták át az egyházközség által alapított Kiss Ferenc emlékdíjakat. Idén négyen vehették át az elismerést.

Őszi József, vagy ahogy Pitvaroson mindenki ismerte, Dodó bácsi posztumusz kapta meg a díjat. Méltatásában elhangzott, 1947-ben, a felvidéki magyarok kitelepítésekor került Pitvarosra a férfifodrász. Kiss Ferenc plébános, Pitvaros templomépítő papja érkezése után jó kapcsolatot ápoltak egymással. Dodó bácsi kivette a részét az építés szervezéséből, mindenben helyt állt, amivel az atya megbízta. A műhelyében gyülekeztek a fogatos gazdák, a kétkezi munkára jelentkezők. Őszi József 1984-ben hunyt el, de a gyülekezet nem felejtette el. A díjat fia vette át.

Díjat kapott Gőgh Ferenc, aki három cikluson át volt az egyházközség képviselő-testületének világi elnöke, jelenleg is aktív. Ágh Zoltán is hosszú évek óta mindenben a gyülekezet rendelkezésére áll, saját készítésű tisztítószerekkel is segíti az egyházközséget. A negyedik kitüntetett a helyszínen tudta meg, hogy elismerésben részesül. Kollár László hazaköltözése óta aktív segítője a hívő közösségnek. 2014 óta az egyházközösség tanácsadó testületének elnöke, mindig a legtöbb feladatot vállalja magára.

A búcsúi szentmise után a Petőfi téren folytatódott az ünnepség. Radó Tibor polgármester az 50. házassági évfordulójukat ünneplő párokat köszöntötte, Varga Imrét és Petrovics Klárát, Lehoczki Andrást és Kovács Erzsébet Jolánt, Gémes Mihályt és Forró Zsuzsannát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában