Helyi közélet

2023.08.21. 14:42

Sikeres rendezvény, fejlesztési tervek

Traktoros találkozóval, főzőversennyel és kulturális programokkal nagy bulit tartottak a hétvégén Pusztaszeren, és átadták a díszpolgári címet is. A Szentháromság templom melletti füves terület nagy rendezvény helyszíneként debütált, a tapasztalatokról is beszélgettünk Máté Gábor polgármesterrel.

Imre Péter Géza

A pusztaszeri templom melletti füves terület sikeres debütált rendezvényhelyszínként. Fotó: Imre Péter

A szombat legfelejthetetlenebb eseménye a díszpolgári cím átadása volt. Turi Béláné Somodi Erzsébet, úgy láttam, nem tudta, miért ültettük az első sorba és miért van ott a teljes családja. Elkezdtem sorolni a gyerekeit – tizenhármat nevelt fel idén elhunyt férjével a villany nélküli tanyán

 – a születési évükkel, ekkor jött rá, érintett lehet. Miután átadtuk neki a díszpolgári címet, a virágcsokrot és lányai, fiai vörös rózsával köszöntötték, spontán taps tört ki a templomban – mesélte kicsit még mindig meghatódva Máté Gábor, Pusztaszer polgármestere. Elmondta, az ötlet Sági Mihály képviselőt dicséri.

Ezt megelőzően és utána gazdag program várta a lakosságot a templom melletti füves részen. Volt traktoros találkozó felvonulással, ügyességi és gyorsasági versennyel, a kicsiknek ugrálóvár, főzőverseny, szentmise és kenyérszentelés, Vadkerti Imre koncertje, a Pusztaszeri Dalárda fellépése, zenéltek a Hegedűs fivérek, tűzijáték és szinte pirkadatig tartó buli. A Szent Iván éji tűzgyújtást leszámítva nagy rendezvény helyszíneként a hétvégén debütált a terület.

A korábban kételkedők is láthatták: ez a gondozott füves rész ideális rendezvényhelyszín. A Szentháromság templom szentelésekor Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök is azt mondta: ne csak a híveket, az egész közösséget szolgálja ez a terület, és a szombati esemény ezt jól példázta

 – fejtegette Máté Gábor. Megemlítette, nagyon jó volt az együttműködésük a traktoros randevú szervezőjével, az Ocskó gazdasággal. A tapasztalatokról, a hiányosságokról is szólt.

A munkástelepi centenáriumra készült kerti vécék ezúttal is jó szolgálatot tettek, de feltétlenül ki kellene alakítani egy bababarát vizesblokkot, mosdót és az ivóvízvételi lehetőséget is közelebb kell hozni csappal vagy kúttal. Tervezzük a komfortosítást, de az még a jövő zenéje

 – vázolta a faluvezető. Dicséretként megemlítette: csak a büfé környékén találtak jelentősebb hulladékot, a teljes 2 hektáron gyakorlatilag nem volt szemét, a résztvevők és a vendégek ügyeltek a környezetre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában