Helyi közélet

2023.09.03. 21:43

Az idén is remek program volt a Bogárzói Templombúcsú

Minden évben összegyűlnek az egykori, népes tanyavilágból elszármazottak, hogy találkozzanak.

Delmagyar.hu

Forrás: Promenad24.hu

Kevés annyira autentikus és jö közösség összekovácsoló erővel bíró rendezvény van Makó környékén, mint a Bogárzói Templombúcsú. Remek lehetőség ez a régi ismerősökkel való találkozásra, a történetek megosztására az egykori tanyavilágról és bemutatni azokat az értékeket, amelyek azóta is fennmaradtak.

A közelben, térségben élő termelők, kézművesek is megmutathatják portékáikat. A program a szokásos ünnepi szentmisével keződött most is, majd Farkas Éva Erzsébet mondott köszöntőt. Makó polgármestere kifejtette:

Ma már a templom búcsúnapja az egyik legjelentősebb ünnep ezen a vidéken. A rég volt bogárzóiak és leszármazottaiak nem felejtették el a szülőhelyüket, és szép számmal vissza-visszajárnak a búcsúkra. Júniusban Páduai Szent Antal, szeptemberben pedig a szent őrzőangyalok tiszteletére imádkozni és emlékezni. A találkozás ünnepe ez a nap, s a hitben való megmaradás, megerősödés ünnepnapja.

Olvasható a Promenad24 oldalon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában