Helyi közélet

2023.09.22. 13:02

Bűncselekmények megelőzéséről szóló programsorozat volt Makón

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által elindított Vármegyejáró programsorozat újabb állomása Makón volt.

Forrás: Csongrád-Csanád vármegyei rendőrség/Facebook

A programsorozat – melynek célja, hogy megelőzzék az időskorúak, valamint a külterületi ingatlanokban, tanyákon élők sérelmére elkövetett bűncselekményeket – újabb állomását 2023. szeptember 21-én rendezték meg a makói Hagymaházban. A prevenciós nap aktualitását az október 1-jei idősek világnapja adta. Az érdeklődők a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársainak, valamint a Makói Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberének előadásain vehettek részt, többek között az online térben elkövetett csalásokról is sok szó esett. A Szegedi Áldozatsegítő Központ munkatársa az áldozatsegítés rendszerével, lehetőségeivel ismertette meg a jelenlévőket. A Mindennapi társunk, a kutya című bemutatóval a közreműködők a vagyonvédelmi lehetőségek mellett – a közelgő állatok világnapjához is kapcsolódva – az állatvédelem, illetve az állatmentés fontosságára, a felelős állattartás szabályaira hívták fel a figyelmet. A rendezvény végén a különböző vagyonvédelmi eszközök bemutatójának megtekintése mellett a meghívottak személyre szabott prevenciós tanácsadást is kérhettek az előadóktól.

Olvasható a Csongrád-Csanád vármegyei rendőrség közösségi oldalán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában