Csongrád-Csanád vármegye

2023.09.29. 19:57

Cél, hogy magyar gabonából készült kenyér kerüljön az asztalokra

Van megoldás a szegedi Wesley-iskola helyzetére. Mihálffy Béla országgyűlési képviselő lapunknak adott interjújában nemcsak az oktatási intézmény jövőjéről nyilatkozott, hanem arról is, hogy várható-e a határvédelem erősítése.

Kiss Anna

Mihálffy Béla: megbecsüljük a szépkorúakat, akik sokat dolgoztak hazánkért és a társadalmunkért. Fotó: Kerekes Balázs

Elkezdődött hétfőn az őszi ülésszak. Miről szólnak majd a következő hónapok a Parlamentben?

 Az elsődleges célunk az, hogy az energetikai világpiac felfordulása ellenére fenntartsuk Magyarország energiabiztonságát. Emellett célunk, hogy letörjük az inflációt, és megvédjük a nyugdíjakat, valamint a fizetéseket. Fontosnak tartjuk azt is, hogy megvédjük a magyar gazdákat és a magyar mezőgazdaságot az olcsó ukrán gabonával szemben azért, hogy az ne szorítsa ki a magyar gabonát a piacról. A magyar családok asztalára magyar gabonából készült kenyér kerüljön. Mindemellett pedig sürgetni fogjuk a fegyverszünetet és a béketárgyalások azonnali megkezdését, és továbbra sem fogadjuk el a migrációs kvótát, amit Brüsszel ránk akar erőltetni.

Várható, hogy a következő hónapokban döntenek a határvédelem megerősítéséről?

Minden eszközt és jogi lehetőséget, ami adott, azt fel kell használni annak érdekében, hogy megvédjük a magyar határt. Véleményem szerint a megoldás az lenne, ha Brüsszel szigorítaná az uniós határvédelem jogi kereteit azért, hogy végre olyan szabályozás legyen érvényben, melyben az európai és a magyar emberek érdekei az elsők. Tarthatatlan az, hogy a papír nélkül érkező migránsoknak több joga van, mint az Európát és a nemzetét védő magyar rendőröknek vagy az itt élőknek. Brüsszelből teljesen más a látkép, mint Mórahalomról, Ásotthalomról vagy Röszkéről. Mi itt a saját bőrünkön érezzük, hogy mekkora a baj.

A napokban egyeztetett Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárral a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium sorsáról. Mire jutottak?

Így van, kértem a probléma megoldásában az államtitkárság segítségét. Arról tájékoztattak, hogy az állam nyitott arra, hogy átvegye az intézmény fenntartását az eddigi színvonalat, infrastruktúrát és a pedagógusokat megtartva. 2021 júniusában már jelezték ezt a fenntartó Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség felé, azonban azóta sem érkezett válasz, tudtommal pedig ez a felajánlás továbbra is áll. Tehát az intézmény fenntartójának kell felelős döntést hoznia a tanárok és a diákok érdekében.

Vasárnap lesz az idősek világnapja. Milyen segítségre számíthatnak a nyugdíjasok a kormánytól?

Nagyon fontosnak tartom, hogy megbecsüljük a szépkorúakat, akik sokat dolgoztak hazánkért és a társadalmunkért. Éppen ezért a kormány arról döntött, hogy novemberben jelentős nyugdíjkiegészítést kapnak kézhez a szépkorúak, akiknek jövő év elején az Orbán-kormány által visszaépített tizenharmadik havi nyugdíjat is utalják majd, már harmadik alkalommal. Továbbá minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy letörjük a nyugdíjat is érintő inflációt. A célunk az is, hogy garantáljuk az idősek biztonságát, ezért indította el a kormány a Gondosóra programot, mely a nap 24 órájában segítséget nyújt a szépkorúaknak. Én magam is igyekszem kifejezni megbecsülésemet az idősek felé, ezért pénteken a választókörzetemben élő 65 év felettieket szeretetvendégséggel egybekötött, vidám és jó hangulatú délutánra hívtam. Jó egészséget és boldog nyugdíjas éveket kívánok minden szépkorúnak a Homokhátságon és Szegeden is!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában