Helyi közélet

2023.09.19. 17:42

Charlie is jön a Térfesztiválra

Darók József

Archív fotó: Kiss Annamarie

Ha eljön szeptember közepe, Szentesen vele érkezik a Térfesztivál és a Bor- és pálinkaünnep. A fesztivál története a város főterének 2002-es megújulásához kötődik. A nemes nedűk ünnepe 2007-ben csatlakozott a Térfesztiválhoz, a borászatok és pálinkásházak kínálata a Kossuth téren kanyargó sétány mentén a faházakban kóstolható.

Az önkormányzat és a művelődési központ hagyományosan kétnapos rendezvényén koncertekre járók igazán dörzsölhetik a kezüket, hiszen szép számmal lesznek programok a nagy- és a kisszínpadon is. Szeptember 22-én, pénteken 20 órától A nyughatatlan címmel nem filmvetítés lesz, hanem a híres film címét viselő zenekar Johnny Cash szellemében a neves country énekes dalait és stílusát varázsolja a nagyszínpadra. Utánuk, 21 órakor a Phlox tűzzsonglőr csapat kápráztatja el a közönséget. 21.30-tól pedig a diszkózene csillagai röppenek a szentesi éjszakába, a lemezlovas pályáját 50 éve, még szalagos magnóval elkezdő Forrai Ferenc diszkójában.

Másnap 16 órakor a zászlóforgató- és dobáló Fresco Bello Csoport, majd a helyi Dalma Dance SE fiatal mazsorettes lánykái teremtik meg a fesztiválhangulatot bemutatójukkal. Borok, dalok, bábok következnek a kisszínpadon, az előadást a szintén helyben működő KeepOnMoving táncbemutatója követi.

A nagyszínpadra érkezik 20 órától a Charlie Band. Frontembere, Horváth Charlie még tavasszal, a Szentes KultFeszt megnyitóján megígérte, hogy az ország legjobb zenészeit hozza el a koncertre. Amikor vége az utolsó visszatapsolásnak is, a Diamond Exclusive Partyzenekar zárja az estét a Kossuth téren.

Szombaton a megyeháza udvarán veterán autók, motorok és kerékpárok is fesztiváloznak, immár második alkalommal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában