A kilátó is megszépült, a nádfedeles panziót is csinosítgatták

2023.09.24. 10:00

Felújították a mártélyi tanösvény pallósorát

Kovács Erika

Szibériai vörösfenyőn lépkedhetnek a túrázók a holtág felett. Fotó: Kovács Erika

Még a Norvég Alap támogatásából készült el jó néhány éve Mártélyon a tanösvény fa pallósora és kilátója, amin már meglátszott az idő, több helyen megrongálódott, felújításra szorult. A beruházás elkészült, Márki-Zay Péter szombaton onnan jelentkezett be egy videóban az autómentes nap alkalmából, a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyi Alapítvány által szervezett kerékpártúra résztvevőivel.

Fotó: Kovács Erika

 Az idei évben az egyik legnagyobb beruházásunk egy 50 milliós felújítás volt itt, a mártélyi üdülőterületen. Felújítottuk a pallósort és a kilátót is. Az új pallók szibériai vörösfenyőből készültek. A mártélyi holtág elkeskenyedő, alsó szakaszát szeli át a pallósor, amit minden évszakban lehet használni. Mindig érdekes látványt nyújt. Sok vásárhelyi látogat id ki, de messzebbről is érkeznek vendégek

 – mondta Márki-Zay Péter polgármester a videóban.

A polgármester azt is bejelentette, hogy 10 millió forintból felújították a nádfedeles panzió tetőzetét és fürdőszobáit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában