Napszínes

2023.09.11. 21:30

Hatalmas tabló a lomok között

Kiss Anna

Utcára került a 29 végzős diák. Fotó: Gémes Sándor

Lomtalanítás volt hétfőn a Gáspár Zoltán utcában, ahol egy hatalmas tablót szúrt ki a kidobott dolgok között fotós kollégánk, Gémes Sándor. Valaki ugyanis úgy döntött, hogy nem tárolja tovább a 624. sz. Ipari Szakmunkásképző Iskola tablóját, melyen az 1990-ben végzett fényező és mázoló, valamint a könyvkötő osztály tagjai láthatók a pedagógusokkal.

Az intézmény 1963-ban jött létre, amikor a hatalmas tanulólétszám miatt különvált Fodor József Élelmiszeripari Szakközép- és Szakiskolától a szolgáltatóipari szakmák oktatása, ekkor kapta a MÜM 624. sz. Iparitanuló Intézet elnevezést. Ez volt az egyik olyan intézmény 1994-ben hazánkban, amely bevezette a kísérleti 2+2 éves képzést. Összesen 4 iskola tette ezt meg az országban annak érdekében, hogy csökkentsék a lemorzsolódást hiszen előtte a fiatalok 16 évesen választottak szakmát azt követően, hogy 4 féléven át forgószínpadszerűen ismerkedtek a fa-, fém-, bőr- és textilipar alapjaival. Sikeres volt az elképzelés, így 1998-tól kötelezővé vált a szakiskolákban ez a képzési forma.

A 2000-es évek elején szinte már csak a 624. sz. Ipari Szakmunkásképző Iskola volt az egyetlen olyan intézmény a vármegyében, amely kizárólag szakmunkásképzéssel, szakiskolai képzéssel foglalkozott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában