Helyi közélet

2023.09.03. 16:26

Nemzeti ünnep lehet szeptember másodika – Galéria

A Patai téren rendezték meg a 4. választókerület városrésznapját szombaton – ez az a körzet, amelyiknek Hadik György (Fidesz-KDNP) az egyéni önkormányzati képviselője.

Szabó Imre

A Patai téri játszótér környéke megtelt élettel szombaton délután. Fotó: Szabó Imre

A rendezvényen Farkas Éva Erzsébet polgármester emlékeztetett: a választókerülethez tartozó Honvéd városrészben az utóbbi években komoly fejlesztések történetek, 14 utcában utakat, csatornákat újítottak fel, önkormányzati bérlakásokat hoztak rendbe. A beruházássorozat záró akkordja a honvédi közösségi ház avatása lesz idén ősszel, amelyet műszakilag már augusztusban átadtak – most a szakhatósági engedélyekre várnak. A létesítmény a volt képviselő, korábbi polgármester Sánta Sándor nevét fogja viselni, és az ő egyik festménye fogja kerámiaképként ékesíteni azt.

A körzet önkormányzati képviselője, Hadik György pedig arról beszélt, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt helyi csoportjával együtt kezdeményezi: szeptember másodika legyen nemzeti ünnep. – 1688-ban ezen a napon foglalta vissza a törököktől Buda várát Lotharingiai Károly a Szent Liga hadseregeivel. Ezzel véget ért a 145 éves török uralom, Magyarország számára új időszámítás kezdődött – indokolta az ötletet. A Délmagyarországnak később elmondta: az elképzelés megvalósítása egyelőre ott tart, hogy igyekeznek azt minél szélesebb körben, elsősorban politikusokkal, döntéshozókkal megismertetni, kérve a támogatásukat.

A kora délutántól késő estig tartó rendezvényt szórakoztató programok, bemutatók sokasága színesítette, a sztárvendég Postás Józsi volt. A gyerekeket ugrálóvár, arcfestés és lufis bohóc várta, limonádét és hagymás zsíros kenyeret mindenki kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában