Makó

2023.09.04. 10:51

Tájékoztató a hulladékszállításról

Szabó Imre

A kommunális, a szelektív és zöldhulladék gyűjtése az eddig megszokott rend alapján történik. Archív fotó: Szabó Imre

Közleményt juttatott el lapunkhoz a makói városháza azzal kapcsolatban, hogy július 1-jétől a hulladékgazdálkodás állami közfeladattá vált. A tájékoztató hangsúlyozza, Makó területén a hulladékgyűjtési-szállítási tevékenységet – ahogy eddig is – a DTKH Nkft. végzi ugyanazon személyi és tárgyi állománnyal.

Az új koncessziós rendszer indulásától a korábban megszokott ürítési rend nem változott, a kommunális, a szelektív és zöldhulladék gyűjtése, valamint a lomtalanítás az eddig megszokott rend és mennyiségek alapján történik. A szállítás ütemezésében azonban kisebb változások előfordulhatnak: a megszokott reggeli szállítás egy későbbi időpontban, de még aznap megtörténik.

Házhoz menő lomtalanítást továbbra is ingatlanonként évente két alkalommal díjmentesen, előzetes időpont egyeztetést követően vehetnek igénybe az ügyfelek, időpontegyeztetésre a 79/524-821-es telefonszámon van lehetőség.

Az ügyfélkapcsolati pont továbbra is a Makó, Széchenyi tér 7. szám alatt található, hétfőtől-csütörtökig reggel 8-tól délig, majd délután fél 1-től 4-ig állnak az ügyfelek rendelkezésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában