Domaszék

2023.09.25. 10:00

Tegyék rendbe a sírokat - kéri az önkormányzat

Timár Kriszta

Illusztráció

Fotó: Pesthy Márton

Mindenszentek közeledtével sokan kilátogatnak a temetőkbe, hogy a sírokat – amelyekben szeretteik nyugszanak – rendbe tegyék, gyertyát gyújtsanak értük, és megemlékezzenek róluk. A közelmúltban több olyan eset is történt a domaszéki temetőben, ami ezeket a bensőséges pillanatokat megzavarta és kellemetlenséget okozott. 

Az önkormányzat ezért felhívással fordult azokhoz a hozzátartozókhoz, akik nem látogatják a sírokat, ezáltal pedig a gaz és a gyom benövi az elhagyott helyet, esetleg a környező szomszédos sírokra is átterjed, kellemetlenséget okozva azok tulajdonosainak. Arra kérik őket, hogy tegyék rendbe szeretteik nyughelyét és a sírok felépítményeit is ellenőrizzék, ha szükséges akkor erősítsék meg, mert az ebből az okból keletkező károk, balesetek felelőse a sírhely bérlője, tulajdonosa lesz és nem az önkormányzat. Ahogyan nem feladata a sírhelyek megtisztítása, a sírhelyeket benőtt zöld növényzet eltávolítása sem az önkormányzatnak. Amennyiben ezeket a munkálatokat a sírhelyeket bérlő hozzátartozók, családtagok nem végzik el, akkor a vizsgált helyet felszámolhatják és újra kiadhatják a helyet igénylő bérlőnek. 

A különösen érintett terület a legrégebbi, 1-es parcella, ahol egyébként a sírok többségének a tulajdonosai nem szerepelnek a nyilvántartásban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában