Helyi közélet

2023.09.22. 12:00

Több mint 500 millióból újul meg a szolgáltatóház Kiszomboron

Az önkormányzat megtartja az épület jelenlegi funkcióját, ám sokkal korszerűbb körülmények között tevékenykedhetnek majd az itt helyiséget bérlő vállalkozások. A Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzat elnöke szerint az ehhez hasonló gazdaságélénkítő beruházások nagyban hozzájárulnak a fiatalok helyben tartásához is.

Nagy Szabolcs

A projektnyitón elhangzott, a falakon kívül szinte minden része megújul a szolgáltatóháznak. Fotó: Nagy Szabolcs

A falakon kívül szinte minden részét felújítják a Kiszombor központjában lévő, jelenleg is szolgáltatóházként működő épületnek egy TOP Plusz pályázaton elnyert forrásból. A nagyjából egy évig tartó kivitelezés alatt megtörténik többek között a nyílászárók cseréje, energetikai korszerűsítés, az elektromos hálózat cseréje, és fűtéskorszerűsítés is.

Az itt lévő vállalkozások számára a munkálatok idejére biztosítottunk ideiglenes helyszínt, utána vissza tudnak térni, és sokkal jobb körülmények között végezhetik a szolgáltatásaikat

 – mondta el lapunknak a falu polgármestere, Szirbik Imre.

Az épület helyi védettség alatt áll, a felső szintjét a település közösségi térként használja, itt például jógaórákat tartanak, a felújítás után ez a funkció is megmarad, mert nagy igény mutatkozik rá a településen, tudtuk meg Szirbik Imrétől.

A projektindító rendezvényen részt vett a Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzat elnöke is, aki a térségi fejlesztések összehangolását is dicsérte. Mint mondta, a környező települések polgármesterei akarnak és tudnak egységben gondolkodni.

A 2010 előtti időszakban, polgármesterként magam is megéltem, hogy a települések versenyeztek egymással, a nagyok, akik jobban be voltak politikailag csatornázva, mindent elvittek, a kicsik pedig általában csak nézhettek. Most összehangolt fejlesztések vannak a térségben, minden kistelepülés megtalálja a számítását 

– mutatott rá Gémes László.

A vármegyei önkormányzat elnöke szerint mindez azért is fontos, mert a gazdaságélénkítő fejlesztések segítik a fiatalok helyben tartását, és így a kisebb települések is tudnak élhető alternatívát nyújtani a nagyvárosokkal szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában