Helyi közélet

2023.09.14. 12:52

Újabb szakasz újul meg a Kurcán

A város vízi főutcájának is nevezett Kurca partjának fejlesztésére kiírt közbeszerzési eljáráson egy békéscsabai cég nyerte el a kivitelezés jogát. A társaság legkésőbb november 20-áig elvégzi a Makai-híd és a Kiss Zsigmond utcai híd közötti szakasz rekonstrukcióját.

Darók József

A szerződés szerint novemberre újul meg a Kurca-part újabb szakasza. Fotó: Darók József

Szakaszonként újul és szépül meg, válik használhatóbbá a Kurca partja Szentesen. A békéscsabai székhelyű Bólem Építőipari Kft. jelentkezett a legkedvezőbb árajánlattal a Kurca partjának szakaszos felújítására kiírt közbeszerzési eljárásra, amelyet a szentesi képviselő-testület elfogadott. A szerződést csütörtökön írta alá a város részéről Szabó Zoltán Ferenc polgármester, valamint a cég képviseletében Mochnács Pál Tamás vállalkozó, ezzel hivatalosan átadták a munkaterületet a kivitelezőnek. A teljesítés a Kurca főcsatorna mindkét partján a Kiss Zsigmond utca és a Makai-híd közötti szakaszt érinti, ahol a szerződésben foglaltak szerint legkésőbb idén november 20-áig el kell végezniük a felújítási munkálatokat.

Elég komoly lépés, nagy előremozdulás ez a városunkban. Mindent megtettünk az elmúlt években, hogy a Kurca, mint a város vízi főutcája egy-egy partszakasza minél hamarabb megújulhasson. A legutóbbi időszakban lehetőségeink öt partszakasz környezetének használhatóbbá tételét tették lehetővé, az egyikkel éppen nemrégiben végeztek

  – mondta a polgármester. Hozzátette, uniós forrás bevonásával, a HACS-programban, két partszakaszt egy magyar–szerb, illetve magyar–román határon átnyúló pályázatból újítanak meg, míg a most szerződésbe foglalt két partszakasz megújítására a Miniszterelnökség biztosítja a forrást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában