Helyi közélet

2023.09.18. 16:02

Vármegyei szépkorúak is részt vettek a bűnmegelőzési vetélkedőn

Delmagyar.hu

Forrás: Csongrád-Csanád vármegyei rendőrség/Facebook

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság szervezésében 2023. szeptember 13–14-én, Zalaegerszegen került sor a „Hetvenkedő hatvanasok” elnevezésű, szépkorúak számára meghirdetett bűnmegelőzési vetélkedőre. A 2011 óta futó program fő célja, hogy az idősek az egyes veszélyhelyzetek kapcsán megfelelő ismereteket, ajánlásokat kapjanak, ezzel is felkészítve őket a bűncselekmények megelőzésére, az áldozattá válás elkerülésére.
A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megrendezett versenyen a vármegyék 4-4 fős, nyugdíjasokból álló csapatai vehettek részt. Csongrád-Csanádot a Rendőrségi Nyugdíjasok egyesületének tagjai képviselték. A versenyzőket a főkapitányság bűnmegelőzési osztálya a vetélkedőn korábban részt vett nyugdíjas munkatársának közreműködésével online formában, illetve személyes konzultációkon keresztül készítette fel a megmérettetésre.
A szeptember 13-i program a Göcseji Falumúzeumban kezdődött, ahol a megnyitót követően a részvevők több ügyességi feladat megoldásával hangolódtak a másnapi versenyre. Az idei év központi témája a biztonságos internethasználat volt, tekintettel, hogy az időskorúak egy része kevésbé mozog otthonosan a digitális világban. A második napon a zalaegerszegi Mindszentyneumban megrendezett vetélkedő feladatai ennek megfelelően főként az egyre nagyobb számban előforduló internetes csalások megjelenési formáihoz, valamint a megelőzés lehetőségeihez kapcsolódtak. A Csongrád-Csanád vármegyei nyugdíjasok sikeresen vették az akadályokat, a középmezőnyben végeztek. Köszönjük aktív közreműködésüket, lelkesedésüket!

Olvasható a Csongrád-Csanád vármegyei rendőrség közösségi oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában