Hétfőtől csak diákigazolvánnyal vagy városkártyával lehet igénybe venni a menzát

2023.09.25. 19:30

Vásárhelyen panaszkodnak a diétás étkezésre

Megint állt a bál a menza körül Vásárhelyen. A fideszes képviselők lakossági panaszokat vittek a közgyűlés elé a diétás ételekkel kapcsolatban, hogy olykor dohos, büdös az étel, és szinte mindig ugyanaz a menü. A polgármester szerint a hatóságok 5-ösre értékelték korábban az ételek ízét.

Kovács Erika

A képviselő szerint sok a panasz, a polgármester szerint minden rendben van a menzával. Illusztráció: Unger Tamás/MW

Tavaly januártól szervezte ki a közétkeztetést az önkormányzat, a pályázaton a Prizma Food Kft. nyert. Azóta rengeteg a panasz, sokan le is mondták az étkezést.

Szaga van

A diétás étkezésre panaszkodtak idősek és óvodások szülei is. Azt sérelmezik, hogy a diétás ételek majdnem mindig ugyanazokból a fogásokból állnak, például egy kis vegetás leves fagyasztott zöldséggel és nincs különbség a cukrosok és a tejérzékenyek ételében. Zöldségként reszelt répát vagy almát kapnak. Az ételeknek nincs íze, és előfordul, hogy büdösek

 – mondta a múlt heti közgyűlésen Galambos Kornélné, a Fidesz és a Szeretem Vásárhelyt Egyesület önkormányzati képviselője.

Arról is beszélt, hogy a húsok jószerével csak tokányként jelennek meg, hússzeletek nincsenek, így az adag sem igazán mérhető. Az edények, amelyekben az étkeket kapják, vagy nincsenek megfelelően elmosva, vagy fertőtlenítő ízű bennük az étel.

Már-már moslék

Az óvodások szülei is panaszkodnak, nem csak az idősek. Egy édesanya már-már mosléknak nevezte az ebédet. Egyik nap a kisgyermeke rosszul lett, érte ment az óvodába és hazavihették az ebédet is. Híg vegetás leves volt kis sárgarépával, a második pedig főtt krumpli volt, a feltét húsleveslé tokánnyal. Felhívta a közétkeztető céget, jelezte a panaszt, de nem kapott megfelelő választ. Ez az időseknél is így van 

– sorolta Galambos Kornélné. Kijelentette, felháborító, hogy másfél éve ugyanazok a panaszok érkeznek.

Márki-Zay nyugodt

A Prizma Foodot ért kritikákra Márki-Zay Péter polgármester válaszolt.

Azért vagyok végtelen nyugodt, hogy a Prizma Food nyerte el a közétkeztetés szolgáltatást, mert bár népszerűbb volt a Hód-menza étele, de a fideszes kormány által alkotott rendeletnek nem felet meg, a Prizmáé pedig igen. A rendeletben meghatározták, hányszor kell, hogy brokkoli, karfiol és hal legyen, hiába nem szeretik a gyerekek

 – mondta a polgármester. Hozzátette, a fideszes hatóságok, szerinte nem túl jóindulattal végzett vizsgálatai mindent rendben találtak a menzával kapcsolatban.

Nálunk nagyobb adagokat adnak, mint máshol, A és B menüt vezetnek be, a sok észrevétel miatt ezt kiharcoltuk. Az ebéddel egyébként ritkán van probléma, a reggelire, uzsonnára, vacsorára sok jogos panasz érkezik szerintem is. Más kérdés, hogy ennyi pénzből mit lehet kihozni 

– értékelte Márki-Zay Péter. 

Hétfőtől egyébként csak regisztrált diákigazolvány vagy annak hiányában városkártya beolvasásával vehető igénybe a menza. Így igazolják az étkezők, hogy a szülők befizették-e a térítési díjat. A tesztelési időszak szeptembertől zajlott, most már élesben megy, vagyis az a gyerek, aki otthon felejti a diákigazolványát, vagy akinek a szülei bármilyen okból nem fizették be a menzadíjat, azt kiállítják a sorból, nem kap enni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában