Halloweeni partit rendeztek a gyerekeknek, a legnépszerűbb a rejtélyek szobája volt

2023.10.28. 20:00

A kislányok boszorkányok, a fiúk rémek lettek Derekegyházon

Kovács Erika

Jelmezeket öltöttek a derekegyházi gyerekek a halloweeni partira. Fotó: Kovács Erika

Kis boszorkák és rémek szaladgáltak önfeledten Derekegyházon a művelődési házban, a szombat délutáni halloween partin.

Derekegyházon már hagyomány, hogy a Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház és Könyvtár halloweeni hétvégét rendez a gyerekeknek. A programok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ott jártunkkor, szombaton délután, már gyülekeztek a jelmezes gyerekek. A kislányok többsége boszorkánynak öltözött, a legkisebb boszi még csak 1 éves volt, de ő is büszkén sétálgatott a boszorkánykalapban. A kisfiúk többsége rémnek öltözött, de találkoztunk Batmannal is.

Nagyon népszerű az arcfestés és a csillámtetoválás. Természetesen a naphoz illő arcokat kérnek a gyerekek

 – mondta Molnár-Tamás Erika, a művelődési ház vezetője. A hagyományokhoz hűen, idén is megnyitott a rejtélyek szobája, ahol sejtelmes fények és rémesebbnél rémesebb dekorációk között oldották meg a gyerekek a félelmetes rejtvényeket, amiket megfejtve kiszabadultak a szobából. A halloweeni partinak talán ez a leginkább várt eseménye.

A könyvtárban halloweeni QR-kód kereső játékot is szerveztek. A művelődési ház előtti parkban cukrokat is elrejtettek, amit a gyerekek kerestek meg. A program végén a résztvevők pillecukrot sütöttek a tábortűznél.

Vasárnap, ugyancsak hagyományosan, a cukorkagyűjtésé a főszerep Derekegyházon. A „Csokit vagy csínyt?” programra évről évre többen jelentkeznek. Tavaly 78-an járták végig azokat a házakat, ahol csokit, vagy cukorkát lehet kapni, idén már 102 gyermek jelentkezett, akik 17 derekegyházi családot kereshetnek fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában