Helyi közélet

2023.10.21. 15:40

Az orvosi ügyeleti rendszert véleményeztetik

Delmagyar.hu

Illusztráció

Fotó: Kovács Erika

Az új orvosi ügyeleti rendszert véleményezteti a Homokháti Kistérség Társulási Tanácsa.

Mint megírtuk, október elsejétől működik az új orvosi ügyeleti rendszer Csongrád-Csanád vármegyében. A homokháti járás polgármestereinek tanácsa a települések honlapjain közzétett írásban úgy fogalmaz: felelősen gondolkodnak a térség egészségügyi ellátásának jövőjéről és tudomásul veszik a változások szükségességét. Az orvosi ügyeleti rendszer átalakítása szerintük is sok előnnyel járhat, azonban a térség nagy tanyás jellege, az élénk turisztikai forgalom és a migrációs nyomás miatt kockázati s van. A polgármesterek szerint ezért az újonnan kialakított ügyeleti rendszer a térség sajátosságai miatt folyamatos kontrollt igényel.

Ezért a polgármesterek arra kérik a lakosságot, hogy az ügyeleti rendszerrel kapcsolatos tapasztalataikról adjanak információt a polgármesteri hivataloknak. A pozitív tapasztalatok éppen olyan fontosak, mint az esetleges nehézségek. Az ígéretek szerint a beérkező információkat összesítik és azokat a szakemberek és a döntéshozók elé tárják majd. Amennyiben a térség sajátosságai miatt változtatás szükséges, úgy azt tárgyalásos úton szeretnék elérni.

A véleményeket, tapasztalatokat a homokháti kistérség polgármesteri hivatalainak titkárságára kell eljuttatni.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában