Helyi közélet

2023.10.01. 12:22

Delta, a katasztrófavédő kismacska

Kovács Erika

Fotó forrása: Kovács Ferenc/Hódmezővásárhelyi HTP

A hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltóknak új munkatársa van, aki az erős férfiakat is azonnal levette a lábukról, és profin ad le vészjelzéseket, ha éhes. Ő Delta, a tűzoltók 8 hetes kiscicája.

Maradjunk annyiban, hogy Delta cica még nem sokat látott a világból, de máris megtanulta, hogyan váljon a tűzoltók kedvencévé, vegyen le minden erős férfit a lábáról, pislogjon nagyokat, amivel valakit mindig meghat (így a tálja sem marad üresen), és még a játékba is befogja a fiúkat. Van már neki tűzoltókhoz méltó neve, összkomfortos lakása, meleg pokróca, teli pocakja, sok-sok játszótársa. A nyolchetes macsek ugyan a tűzoltó-technikai fogalmakkal és kifejezésekkel még bajban van, de már profin le tudja adni a vészjelzést, ha éhes, vagy éppen egy kis szeretetre van szüksége. A hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók pedig szívesen eleget is tesznek ennek a kérésnek, hiszen az ő napjaik is jobban telnek, ha egy ilyen aranyos négylábú sündörög körülöttük. Nyugodt szolgálatot, Delta!

 - írták a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook oldalon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában