Ismét kortárs segítő csoport indul fiataloknak Vásárhelyen

2023.10.25. 08:20

Függőségek fogságában: segítenek, hogy segíthess

Tábori Szilvia

Sokat segíthet: az emberi lélek működéséről tanulhatnak a fiatalok. Illusztráció: Matey István

Azokat a 15-18 éveseket várja az EVP – Egészségfejlesztési Iroda következő vásárhelyi foglalkozás-sorozatán, akik szeretnének elmélyülni a függőségek lélektani hátterében. Céljuk, hogy átfogó ismereteket adjanak át a függőségek megelőzéséhez és felismeréséhez, valamint, hogy lehetőséget biztosítsanak a lelki egészséggel kapcsolatos témák közös megbeszélésére.

Kifejezetten várják azokat a fiatalokat, akiket foglalkoztat az emberek lelki működése, akik szeretnek embereken segíteni, netán olyan segítő szakmák iránt érdeklődőket, mint a szociális, pedagógiai, lelki és egészségügyi munka.

Ha valaki részt vesz mind a négy alkalmon és elvégzi a kiadott feladatot, a részvétel elszámolható 4 órás közösségi szolgálatként. A foglalkozásokat pszichológus vezeti, kiskorú és felnőtt szerhasználókkal való munkában szerzett több éves tapasztalattal. A résztvevők hetente egyszer találkoznak egy hónapon át, alkalmanként két órán át. A következő csoport a tervek szerint még mostani tanév őszi félévében elindul.

Az egyes alkalmak témái: Mi a függőség? Ki a függő?; Mit okoz bennünk a függőség?; Hogyan birkózzunk meg a függőségekkel?; Hogyan küzdjünk meg a szorongó időszakainkkal?
A részvételhez a 18 év alatti jelentkezőktől szükséges egy szülői beleegyezési nyilatkozat. Bővebb információ elérhető a 62/532-368-as telefonszámon, vagy az [email protected] elektronikus levelezési címen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában