Csongrád

2023.10.08. 18:05

Jövőre is lesz ösztöndíj

Majzik Attila

Illusztráció

Fotó: Majzik Attila

Jó hír a diákoknak, hogy a város 2024-ben is csatlakozik a Bursa Hungarica Fel­­sőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz. Az ösztöndíjrendszert a kormány az esélyteremtés érdekében alapította a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok számára a felsőoktatásban va­­ló részvétel támogatására. Az önkormányzat a képviselő-testület döntése értelmében eddig az ösztöndíjpályázat minden korábbi fordulójához csatlakozott, a jövő évi kiírás esetében sem lesz ez másként. 

A felsőoktatásban tanuló fiatalok két típusú pályázatra jelentkezhetnek: két vagy hat egymást követő tanulmányi félévre pályázhatnak. 
A választékból eddig a két féléves pályázatok voltak a népszerűbbek. A 2021/2022. tanévben 19 főiskolás vagy egyetemista kapott Bursa-ösztöndíjat, az előző tanévben pe­­dig tizenhatan, a hat féléves pá­­lyázatra nem volt jelentkező. 

A csongrádi önkormányzat által nyújtott támogatás havi összege 5000 forint, amelyet a Kulturális és Innovációs Mi­­nisztérium ugyanekkora összeggel kiegészít. 

A város saját forrásból a 2024. évi költségvetésben legalább másfél millió forintot biztosít a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat finanszírozására.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában