Napszínes

2023.10.22. 20:37

Nem tudni hányszor evett denevért

Suki Zoltán

Rendszámon is rajonganak a rocklegendáért. Fotó: Suki Zoltán

Azt, hogy a britek viccesek, már a Monty Python csoport 1969-es megalakulásakor lehetett tudni. Azt meg, hogy néha kínosan is azok, azt pedig Benny Hill munkássága mutatta meg tökéletesen. És akkor itt jön szembe velem Szegeden egy motorbicikli, amin egy brit rendszámon az olvasható: Ozzy 888. Egy újabb mókás brité lehetett a motor, sajnos nem tudtam megvárni a tulajdonosát, hogy megkérdezzem: miért kérte a speciális azonosító jelzést. Egy komoly tippem azért lenne: valószínűleg ő a legnagyobb rajongója az egyik legmenőbb rocksztárnak, a szintén angol Ozzy Osbourne-nak. Ozzyról sokaknak a legfontosabb, hogy ő volt a nem kevésbé legendás Black Sabbath együttes énekese.

Ráadásul annyira őrült fazon, hogy gyakorlatilag megkerülhetetlen lesz a rockzenében, amíg világ, a világ. Az egyik legemlékezetesebb sztorija egy 1982-es koncerten történt, amikor a közönségből valaki egy denevért dobott a színpadra. Osbourne azonnal beleharapott, a szája megtelt vérrel, miközben a közönség rémülten nézte. Ozzy többször is hangsúlyozta, hogy azt hitte, a denevér csak egy gumijáték volt, és az sem igazán tetszett neki, hogy a legközelebbi kórházba kellett rohannia veszettség elleni oltásért. Az ilyenekért szeretjük a mestert, aki sajnos Parkinson-kórral küzd. Bárcsak még sok denevért ehetne!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában