Helyi közélet

2023.10.06. 17:30

Orvosokat is kitüntettek Palotán

A csanádpalotai városnapon kitüntették a kisváros két háziorvosát is. Az elismerést akkor nem tudták átvenni, így Perneki László polgármester a napokban pótolta a gesztust. A szokásoknak megfelelően köszöntötte a legidősebb palotaiakat is.

Szabó Imre

Két háziorvos munkáját ismerte el az önkormányzat. Fotó: Csanádpalota önkormányzata

Csanádpalotáért kitüntető címmel ismerte el a városban tevékenykedő két háziorvos munkáját az önkormányzat. Egyikük, Erdősy Margareta 2001 óta szolgálja a betegeket a kisvárosban. Mint az átadáskor elhangzott, elismert szakmai tudással, csendben, emberséggel, együttérzéssel végzi a gyógyító munkát a 2. számú körzetben. Nem csak orvosként szolgálja Csanádpalota lakosait: kezdettől jó kapcsolatot ápol a település mindenkori vezetőivel, állandó résztvevője, ha kell, biztosítója a helyi rendezvényeknek.

A másik kitüntetett szakember az 1. körzet háziorvosa, Pásztor Kornél. Ő 2005 óta fogadja a hozzá forduló pácienseket. Munkáját lelkiismeretesen, nagy odaadással végzi, az egyik legalapvetőbb emberi jog és érték, az egészség egyik oszlopa Csanádpalotán. Róla is megjegyezték: ugyancsak jó a kapcsolata a városvezetéssel, együttműködik az önkormányzattal, és mindenben segít, ha szükség van a tudására.

A városnapra két díszpolgári címet is odaítélt a képviselő-testület. Az egyik, posztumusz kitüntetést, mint beszámoltunk róla, a néhai polgármesternek, Kovács Sándornak, a másikat pedig Horváth Erzsébetnek, a hagyományőrző néptánccsoport vezetőjének.

A legidősebb helybelieket is köszöntötte a polgármester.

 A legidősebbeket is köszöntötték

Csanádpalotán régi, kedves szokás, hogy a város első embere az idősek világnapja alkalmából minden évben köszönti a legidősebb helybeli nőt, illetve férfit. Idén sem történt másként. Előbbi a 95 esztendős Szikszai Józsefné, utóbbi a 94 éves Benke László. Mindketten tősgyökeres csanádpalotaiak, születésük óta itt élnek. Mivel az önkormányzat által szervezett ünnepségen ők sem tudtak részt venni, ezért mindkettőjüket otthonában köszöntötte Perneki László polgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában