Helyi közélet

2023.10.31. 15:54

Tüzelőt igényelhetnek Szegváron a rászorulók

Tábori Szilvia

Fotó: Unger Tamás

Szociális alapon igényelhetnek tüzelőt a szegváriak az önkormányzattól november 17-ig – olvasható a település honlapján. A szabályok értelmében lakásonként egy igénylés nyújtható be a szociális célú tüzelőanyagra, konkrétan barnakőszénre. Nem jogosult a fenti támogatásra az a kérelmező, akinek a lakása tűzifával vagy barnakőszénnel nem fűthető, továbbá aki olyan ingatlan címére igényel támogatást, amelyben életvitelszerűen nem laknak.

A kérelmek elbírálása során előnyt élveznek az aktív korúak ellátásában, időskorúak járadékában, vagy települési támogatásban részesülők, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, illetve halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő családok. Előnyt élveznek az egyedül élő, 65. életévét betöltött személyek, akiknek havi jövedelme a 142.500 forintot nem haladja meg, továbbá az előzőekbe nem besorolható, de nyilvántartott adatok alapján bizonyíthatóan rossz szociális körülmények között élő személyek.

A kérelem benyújtásához szükséges nyomtatvány a szegvári polgármesteri hivatal (6635 Szegvár, Szabadság tér 2.) I. emelet 15. helyiségében, illetve a portán elérhető. A kérelem ügyfélfogadási időben nyújtható be 2023. november 17-én 12 óráig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában