Helyi közélet

2023.10.02. 20:19

Újra fiatalok lehettek

Az idősek világnapjával indul az október, ezt a szép dátumot a Kurca-parti városban évről évre megünneplik, ezúttal hétfőn telt meg a Tóth József Színházterem és Vigadó nézőtere az önkormányzat és a művelődési központ rendezvényére. Operettdallamok segítettek visszafiatalodni egy kicsit.

Darók József

Az idősek napi műsort mindig nagyon várja a közönség. Fotó: SzentesiTV

Nagyon népszerű az időseket köszöntő városi hangverseny, ezúttal is már hetekkel korábban beteltek a helyek a színház nézőterén. – Egy érett és jól gondolkodó település megbecsüli az időseit – idézte Müller Péter írót a város polgármestere. Szabó Zoltán Ferenc úgy folytatta a gondolatmenetet: egy idős ember lelke már nyugodt és szép, élettapasztalatuk nem hanyagolható, mindig felhasználható. Beszélt aznap délelőtti megható élményéről, amikor a város legidősebb polgárát, a 105 éves Czinege Pálnénál, Piroska néninél vendégeskedett születésnapja alkalmából. Felfogni is nehéz, mi mindent megélt.

Azért élhette meg ezt a szép kort, mert van mögötte család, barátság, szeretet, ezt kell egymásnak átadnunk, szeressük az időseket

 – fogalmazott. Megköszönte az idős korosztálynak, hogy ezt a várost, ezt az országot felépítették a fiatalabbaknak.

Az ünnepi műsorban a Jászai Mari-díjas színészházaspár, Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor szórakoztatta a közönséget operettslágerekkel. Legyenek újra fiatalok! – hangzott a felhívás. A közönség szűnni nem akaró vastapssal köszönte meg a művészek fellépését. Ünnepi alkalomból léptek fel, ez érződött a közönségen, és az énekeseken is.

Ez egy szép ünnep, a közönség ennek megfelelően érzékenyebb volt, és mi is azok voltunk

 – fogalmazott Szolnoki Tibor. 

Fotó: SzentesiTV

Szentes valamiért nagyon áldott hely a számomra, itt olyan kedvesek és jók az emberek 

– csatlakozott hozzá partnere. Zsadon Andrea azt üzente az időseknek, bár Madách szavaival az élet maga a küzdés, béküljünk meg egymással, legyen béke körös-körül.

A Szilver Táncsport Egyesület már a jóval fiatalabb korosztályt képviselte, Gali Gergő Kondacs Jázmin Bíborkával standard, Molnár Ákos és Prozlik Melinda Lenke latin táncokkal, így bemutatójukkal egy igazi időutazásban vehetett részt a publikum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában